Google Chrome plugin: Disable YouTube HTML5 Player

sigla youtube

Am mai scris pe aici ca browserul Google Chrome forteaza HTML5 player pe YouTube, in loc de Flash. Datorita faptului ca ma impac mult mai bine cu programul celor de la Adobe Systems, pana acum solutia a fost sa sterg la fiecare actualizare Google Chrome, fisierul ffmpegsumo.dll.

Totul a mers ca pe roate pana la Google Chrome 39, fiindca incepand cu aceasta versiune, daca sterg fisierul respectiv, browserul isi ia crash pe o gramada de site-urile, unele care au Flash Player pe ele, cum ar fi chiar YouTube, iar altele care nu contin acest plugin, cum ar fi pagina mea de Google+.

Devenind aproape inutilizabil si pentru ca m-am obisnuit cu el, chiar daca mai am si alte browsere instalate, am renuntat sa mai sterg acel fisier si am cautat alta solutie.

Am rezolvat iar problema, instaland extensia pentru Google Chrome, denumita, cum altfel, “Disable YouTube HTML5 Player”. Atunci cand am scris acel articol despre cum poti sa opresti folosirea de catre Google Chrome a playerului HTML5, pe YouTube, prin aprilie, nu exista o astfel de extensie pentru Chrome, doar pentru Firefox. Pentru Chrome era ceva mult prea complex, cu mult prea multe optiuni pentru o treaba atat de mica. Aveam nevoie de un plugin strict pentru asa ceva si bine ca l-am gasit.

Daca si voi vreti sa folositi Flash Player, in loc de HTML5, nu uitati ca versiunea de Flash care vine default cu Google Chrome, adica “PepperFlash”, este experimentala si nu are acceleratie GPU in full sceen, din cauza tehnologiei sandbox, daca mai tin eu bine minte. Asta inseamna ca videoclipurile pot sacada, mai ales daca sunt vizionate la rezolutie mare, din cauza faptului ca nu exista acceleratie hardware. Pentru a dezactiva PepperFlash si a instala Flash Player plugin, pentru Google Chrome, urmati instructiunile de aici.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *