Dezactivare HTML5 YouTube player în Chrome browser

stop html5 player chrome

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Dezactivare HTML5 YouTube player în Chrome browser sau cum să forţezi Chrome să utilizeze numai Flash Player.

Sunt luni bune de când există acest bug (greşeală de programare) în Chrome browser şi anume: atunci când doreşti să vizionezi un videoclip pe YouTube, folosind Adobe Flash Player, navigatorul alege să utilizeze în schimb HTML5, indiferent de ce ai face tu pentru a opri acest lucru. Poţi să ştergi browser’s cache, poţi să selectezi din opţiunile YouTube folosirea HTML5 player, după care să-l dezactivezi, însă toate acestea nu rezolvă problema: pentru anumite videoclipuri Chrome vrea să folosească în loc de flash, HTML5 player şi pace.

HTML5 player s-a dorit o alternativă viabilă pentru Flash Player, însă în forma în care se prezintă acum, cu o sumedenie de freezuri, blocări de pagină, videoclipuri sacadate şi neaccelerate hardware de către placa video, utilizare de cel puţin 3 ori mai mare a procesorului faţă de playerul celor de la Adobe, este greu de crezut că în viitorul apropiat se va întâmpla acest lucru.

Şi cum cei de la Google nu se prea grăbesc să remedieze această problemă sau poate chiar doresc să se întâmple aşa lucrurile, singura soluţie pentru a forţa browserul Chrome să folosească doar Flash Player, în schimbul încetului HTML5 player, este să mergeţi acolo unde aţi instalat Chrome, să căutaţi fişierul ffmpegsumo.dll şi să-l redenumiţi sau ştergeţi. (Sursa: WayneBloss – forumul Google)

Eu l-am şters şi nu am mai avut această problemă de atunci.

Din momentul în care HTML5 a început să le ameninţe celor de la Adobe jucărioara, aceştia s-au pus serios pe treabă şi au lansat versiuni din ce în ce mai bune de Flash Player. Dacă ţin eu bine minte, în ultimii ani un singur flash release a fost cu probleme, în sensul că acesta crăpa din senin, însă a fost rezolvată repede toată treaba.

În rest, flash funcţionează perfect, cel puţin pentru mine: fără crash, fără freeze, videoclipuri FullHD care rulează fluent, accelerate GPU în full screen.

Dacă aveţi probleme cu flash în Chrome, înseamnă că încă folosiţi versiunea experimentală (default) a acestuia, denumită Pepper Flash şi este timpul să citiţi aici cum să o înlocuiţi cu plug-inul Flash Player.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Un comentariu

  1. Am avut si eu ceva probleme cu chrome-ul tot pe Youtube. Nu stiu cum drq, dar s-a rezolvat intr-un final… dupa un reinstall. Ca era de la html5 ca era de la flash..nu stiu, bine ca merge acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *