Cum sa activezi Flash Player plugin in Google Chrome 42

logo google

O noua versiune a browserului celor de la Google, noi batai de cap pentru mine.

Dupa cum am mai scris pe aici, browserul Google Chrome vine la pachet cu o versiune experimentala de Flash, denumita PepperFlash, care nu-i buna, deoarece acceleratia hardware nu functioneaza asa cum trebuie. Cred ca din cauza Google Chrome sandbox. Asta inseamna ca videoclipurile se vad sacadat, mai ales cele la rezolutii mari. In plus, procesorul laptopului sta in frecventa ridicata, bateria se consuma mai repede, iar coolerele se aud de parca un avion cu reactie se pregateste sa decoleze. Nu-i in regula ca un procesor cu patru nuclee, pe 22 nm, sa fie folosit aproape la capacitate maxima, in timp ce te uiti la un videoclip pe YouTube.

Lucruri asemanatoare se petrec si cu HTML5 player, deci nu este o varianta de luat in seama.

Nici cu HTML5 player, nici cu PepperFlash player nu se vad fluent videoclipurile pe YouTube. Poate ca altii este in regula, insa mie nu-mi place sa se vada astfel.

Singura solutie si cea mai buna, este pluginul extern Flash Player. Acceleratie GPU (placa video), frecventa mica procesor, videoclipurile se vad asa cum trebuie (inclusiv 4K), coolerele nu pornesc aiurea, bateria nu se consuma atat de repede.

Este o solutie foarte buna, optima, insa pe care Google nu o mai doreste. Google nu mai vrea pluginuri externe, asa ca a decis ca din aceasta luna sa dezactiveze modulul (NPAPI) care permite functionarea, printre altele, a pluginului extern Flash Player.

Asta inseamna ca si daca aveti instalat Flash Player plugin, acesta nu va mai aparea in lista “chrome://plugins/”.

Solutia pentru a reactiva NPAPI vine chiar din partea Google, care a lasat o portita deschisa pentru dezvoltatorii software: tastati in bara de adrese a browserului Google Chrome ” chrome://flags/#enable-npapi “, dati click pe “Enable”, dupa care reporniti browserul. Daca aveti instalat pluginul extern Flash Player, acesta va fi iar prezent in lista “chrome://plugins/”.

De acum se vor vedea iar bine videoclipurile pe YouTube, fara sa se intrerupa, mai ales daca aveti instalata si extensia “Disable Youtube™ HTML5 Player“.

Solutia este una temporara, deoarece Google va indeparta definitiv NPAPI din Chrome, incepand cu luna septembrie.

Daca se intampla lucrul asta si nu mai pot folosi pluginul extern Flash Player, trec pe Firefox sau alt browser.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *