Parolele default ale modemurilor / routerelor Bell sunt slabe

Blogul Norse: Parolele din fabrica ale modemurilor/routerelor Bell sunt slabe, acest lucru putand reprezenta un pericol pentru siguranta informatica a zeci de mii de utilizatori.

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Pe scurt, Viktor Stanchev, cercetator in domeniul securitatii informatice, a scos la iveala faptul ca modemurile/routerele companiei Bell, vin din fabrica impreuna cu o parola Wi-Fi insuficient de lunga, aceasta putand fi ghicita cu ajutorul unei placi video bune in aproximativ doisprezece ore, iar cu una medie in trei-patru zile. Dupa ce parola este ghicita, atacatorul poate avea acces la interfata routerului, numele si parola fiind, de obicei, admin/admin, toate acestea nefiind de multe ori schimbate de catre utilizatori.

Si aici, ca si in multe alte cazuri, cred ca este vorba, mai degraba, de lipsa de educatie a utilizatorului, de nepasarea acestuia, decat de vreo greseala din partea producatorului.

Consider ca fiecare trebuie sa aiba grija de echipamentul sau, de cine si cum se conecteaza la acesta. Asta inseamna modificarea numelui de utilizator si a parolei interfetei routerului, din „admin” in altceva si alegerea unei parole cat mai complicate. La fel si in cazul parolei retelei wireless, unde in plus, pentru siguranta, se poate activa si filtrarea MAC-urilor.

wireless filtrare mac

Da-i share pe:
TwitterFacebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *