Cum ar arata Internetul fara Google

internet powered by google

Au fost destule situatii atunci cand i-am criticat pe cei de la Google, pe buna dreptate, fiindca aplicatii de ale lor sau servicii, nu functionau asa cum trebuie. Daca ar fi sa ma refer la prezent, platforma lor de blogging inca da o gramada de erori, atunci cand incerci sa duci la bun sfarsit anumite sarcini simple, cum ar fi tastarea cuvintelor sau publicarea articolelor, iar browserul Google Chrome a inceput sa aiba din ce in ce mai multe buguri, din cauza faptului ca versiunile acestuia apar precum ciupercile dupa ploaie.

Am vazut destule persoane pe Internet, care sunt mult mai putin ingaduitoare decat mine, atunci cand vine vorba despre a-i critica permanent pe cei de la Google, insa cert este ca toti folosim serviciile companiei americane.

Oare cum ar arata Internetul fara Google?

Hai sa le luam pe rand si daca tot am inceput cu browserul acestora, Google Chrome, sa discutam despre el. Chrome, cu toate problemele pe care a inceput sa le aiba in ultimul timp, este unul dintre cele mai bune browsere. Desigur, aici situatia ar putea fi rezolvata prin trecerea la alt navigator, insa nu exista altul la fel de bun, per total, precum Chrome. Internet Explorer, contrar ideilor preconcepute ale unora, este un browser rapid si stabil, insa ii lipsesc acele extensii care fac din Chrome un browser si mai bun decat este. Firefox, in unele momente se misca mai bine, iar in altele mai rau, iar Safari, cel pe care l-am folosit in trecut destul timp, suferea de aceleasi probleme precum Internet Explorer. Pe langa acestea, mai sunt tot felul de alte browsere care au sau nu legatura cu Google Chrome, insa nu poti afirma despre nici macar unul ca se ridica la nivelul celui dezvoltat de catre gigantul american.

Motorul de cautare Google. Poate ar trebui imbunatatit, fiindca mereu este loc de mai bine, dar momentan, acesta este cel mai bun motor de cautare. Imi aduc aminte de trecut, atunci cand Yahoo facea legea in domeniul motoarelor de cautare, insa nici atunci, nici acum, acesta nu se poate compara cu Google. Au incercat multi sa ii ajunge din urma pe cei de la Google, insa au esuat lamentabil de fiecare data.

YouTube. Cu totii cred ca folosim YouTube, in fiecare zi. Oare cum ar arata un Internet fara YouTube? Desigur, daca acesta dispare, exista acea vorba ca in secunda doi ar exista cineva care sa ii ia locul, insa ar mai face lucrurile la fel de bine, sau am astepta un an pana s-ar incarca un videoclip? Pe langa asta, sunt multi care fac bani exclusiv cu YouTube, deci disparitia lui ar insemna si sfarsitul resurselor financiare ale acestora.

Gmail. Cu totii detinem cate o casuta postala de la Google, fiindca avem nevoie de ea. Nu as putea spune ca serviciul de e-mail de la Google este cel mai bun, insa este util.

Google Drive, cu acei 15 GB gratuiti de storage, poate face diferenta dintre a-ti pierde sau nu datele importante, cele pe care chiar daca le-ai salvat pe mai multe HDD sau memorii USB, pot disparea oricand, toate. Daca se poate intampla ceva rau, experienta iti spune ca asa va fi. Stiu ca mai exista si alte servicii cloud storage, insa nu se pot compara cu Google Drive, fiindca ele sunt gazduite in extern, adica viteza Internet mult mai mica, decat cea din tara ta si cum nu-mi place mie sa astept…

Si mai sunt multe servicii fara de care unii dintre noi nu am putea sa ne imaginam Internetul din prezent, toate furnizate de catre Google, cum ar fi Google AdSense‎, Google AdWords, Google Maps, Google Translate si asa mai departe.

Sunt multi care spun ca Google detine monopolul si nu este in regula. Detine monopolul fiindca sunt cei mai buni, exact cum se intampla si cu Microsoft. Nimeni nu te poate impiedica sa vii cu ceva inovator, insa, probabil, ideea ta a fost deja pusa in practica de catre Google.

Cu toate problemele acestei companii, nimeni nu poate acuza Google ca nu investeste masiv in tehnologie, pentru a duce lucrurile mai departe, asa cum spun ei. De la aplicatii care au legatura cu domeniul medical, despre care am scris si eu pe aici, pana la incercarea de a furniza Internet pentru cei care se afla in imposibilitatea de a-l accesa.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *