Inchis 18 luni pentru swatting

parola router

Un american a fost condamnat la 18 luni de inchisoare, pentru swatting, iar dupa ce isi va ispasi pedeapsa, va fi monitorizat pret de 3 ani de zile, scriu cei de la SC Magazine.

Despre “swatting” v-am mai scris pe aici, aceasta fiind noua distractie a tinerilor americani, cand vor sa se razbune pe cineva care i-a suparat, in majoritatea cazurilor, in mediul virtual. Practic, “swatting” inseamna sa incerci sa trimiti autoritatile acasa la cel pe care vrei sa te razbuni, anuntand la numarul de urgenta ca la locuinta acestuia se petrec lucruri ingrozitoare, cum ar fi: crime, rapiri, activitati teroriste si asa mai departe. Exista si o miza in toata aceasta treaba, in sensul ca primesti puncte in functie de cate masini de politie reusesti sa aduni la fata locului, ambulante, daca aduci trupele speciale, daca este arestat cel asupra caruia se rasfrange “gluma” si asa mai departe.

Ei bine, in cazul acestui american inchis un an si jumatate pentru swatting, lucrurile stau putin diferit, in sensul ca nu este nici vreun adolescent rebel, avand 24 de ani, nici nu a fost vorba de a glumi pe seama altei persoane, ci discutam despre o amenintare cu bomba, adresata unui mall american.

Mesajul de amenintare, transmis in 2013, suna asa: “Am plantat un dispozitiv exploziv, undeva in acest mall, si il vom detona daca nu-i eliberati pe toti detinutii musulmani aflati in inchisorile din Statele Unite ale Americii, pana la data de 23 iunie, ora 19. Chiar daca rascoliti magazinul, fara oprire, pentru 72 de ore, nu o veti gasi niciodata!”

Acest mesaj a fost postat pe site-ul magazinului, dupa ce americanul nostru a accesat ilegal routerul vecinului sau.

Evident ca nimeni nu a gasit acea bomba, fiindca ea nu exista. Cu toate acestea, respectivul mall si-a dublat numarul de agenti, pentru a monitoriza mai atent tot ceea ce se intampla pe acolo.

Cei de la FBI au intrat si ei pe fir si unde credeti ca au descins? Exact! La casa vecinului, al carui router a fost spart. Nu este precizat in acel articol, dar, probabil, parola routerului a fost aflata prin brute-force. Asta inseamna ca a folosit un program cu ajutorul caruia a incercat tot felul de combinatii, pana a reusit sa afle parola corecta. Mai mult de atat, inseamna ca proprietarul routerului a folosit o parola usor de ghicit. Iata de ce trebuie sa va alegeti intotdeauna parole cat mai grele si cat mai lungi, indiferent daca este vorba despre router, oricare alt dispozitiv sau conturile voastre de pe diferite site-uri.

Pana la urma, agentii FBI au ajuns si la casa “glumetului” nostru, aici avand loc o confruntare in toata regula, in urma careia un agent a fost zgariat pe gat.

Intentia acestuia nu a fost sa zgarie agentii FBI pe gat, ci sa ajunga la calculator, pentru a-l inchide si a activa criptarea acestuia. Asta a si reusit, cu toata opozitia agentilor federali americani.

Nervosi, agentii au inceput sa-l scotoceasca prin haine, gasind un bilet pe care nu a mai avut cum sa-l cripteze, pe acesta fiind scrise mai multe instructiuni, pentru un prieten, in ideea de a-i distruge calculatorul daca va fi prins.

In trecut, casa acestuia a mai fost vizitata de catre autoritati, deoarece il suspectau ca ar distribui filme porno cu minori, insa atunci, ca si acum, calculatoarele sale erau criptate si politistii nu au putut sa acceseze materialele.

De data aceasta nu a mai scapat, probabil fiind facuta legatura intre calculatorul sau si routerul accesat ilegal. Asta, impreuna cu existenta acelui bilet, fiind de ajuns pentru a-l trimite la inchisoare.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *