Jared Abrahams a fost condamnat la 18 luni de închisoare

Cassidy Wolf Facebook

Jared Abrahams, americanul de 20 de ani despre care v-am scris şi eu aici, în urmă cu puţin peste 3 luni de zile, cel care a şantajat mai multe persoane de sex feminin cu publicarea pe Internet a unor poze şi videoclipuri cu acestea îmbrăcate sumar, a fost condamnat la 18 luni de închisoare de către un judecător federal din Orange County.

Modul de operare al acestuia era simplu: le trimitea victimelor un virus cu ajutorul căruia lua acces în calculatorul lor, mai departe folosea camera web a acestora pentru a le fotografia sau înregistra video în tot felul de poziţii compromiţătoare, după care lua legătură cu ele pentru a le propune show-uri erotice în schimbul nepublicării imaginilor.

Cel puţin două dintre persoanele şantajate au cedat şi au acceptat să participe pe Skype la astfel de întâlniri virtuale, însă au fost şi multe alte fete care i-au refuzat propunerile şi astfel imagini sensibile cu acestea au ajuns pe reţelele sociale.

Se pare că Jared Abrahams a accesat fără drept peste 150 de calculatoare, cele mai multe dintre ele aparţinând unor fete cu vârsta în jurul a 20 de ani, printre care şi Miss Teen USA – Cassidy Wolf.

Interesant este că Jared Abrahams şi Cassidy Wolf se cunoşteau, ei fiind foşti colegi de liceu, însă acest lucru nu a scutit-o pe frumoasa americancă de la a avea parte de acelaşi tratament precum al celorlalte fete.

Jared a pledat vinovat, în noiembrie 2013, pentru infracţiunile de accesare fără drept a unui sistem informatic şi şantaj, acest lucru conducând la primirea unei pedepse mult mai mici decât cea în cazul în care nu şi-ar fi recunoscut faptele.

La sfârşit, pentru cei dintre voi cărora intimitatea pe Internet nu le este indiferentă, ar trebui să urmaţi sfaturi precum cel al lui Mikko Hypponen, de la compania de securitate IT F-Secure şi să acoperiţi camerele web atunci când nu le folosiţi.

Foto: Cassidy Wolf – Miss Teen USA – Facebook

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

One Comment

  1. Daca la mancat na acuma sa suporte ce a facut :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *