Român condamnat la închisoare, în Anglia, pentru fraudă bancară

D. V. B, în vârstă de 34 de ani, a fost condamnat ieri la doi ani de zile şi jumătate de închisoare cu executare, de către o instanţă de judecată din Anglia, pentru participarea directă la frauda bancară de anul trecut asupra unei sucursale din Londra a băncii Barclays, atunci când membrii grupării din care făcea parte şi acesta au sustras 1,25 milioane de lire sterline, poliţia reuşind să mai recupereze doar jumătate din această sumă.

Modul de operare era destul de simplu şi se baza pe naivitatea angajaţilor băncii respective, care-l credeau pe cuvânt pe D. B. atunci când acesta le spunea că este tehnician IT, venit să repare tot felul de lucruri pe acolo. Odată ajuns în preajma sistemelor IT ale băncii, românaşul nostru instala un dispozitiv format dintr-un router 3G şi un KVM (Keyboard / Video / Mouse), care-i permitea să vadă/înregistreze tot ce întâmplă pe calculatorul pe care a fost pus.

aparat furt banca

Procedând astfel, cei 14 membri ai grupării au reuşit să efectueze 128 de transferuri bancare, pe care le mutau dintr-un cont în altul în încercarea de a pierde urma banilor.

O mare parte din banii furaţi au fost cheltuiţi pe ceasuri Rolex, în valoare de 30.000 de lire sterline fiecare, bijuterii şi echipamente electronice, cum ar fi calculatoare Apple.

Pe lângă D. V. B, ieri au mai fost condamnate în acelaşi dosar alte 8 persoane, acestea primind în total 24 de ani şi 9 luni de închisoare, restul de 5 inculpaţi urmând a fi judecaţi la data de 13 iunie.

Sursa: content.met.police.uk

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

2 Comments

  1. darius valentin boldor

    Chiar sunt eu acela care a scris comentul. A-ti amestecat povestea domnilor sau cei din anglia v-au dat informatii gresite. Daca chiar vreti sa stiti adevarul si tot ce s-a intamplat ma puteti contacta pe adresa de email cu care m-am logat. DAR deocamdata vreau discretie!

    • Salut Darius! Dupa cum vezi, sursa este chiar site-ul politiei, eu nefacand altceva decat sa traduc ceea ce au scris ei acolo. Evident, poti lasa oricand un comentariu in care sa prezinti lucrurile din punctul tau de vedere si actualizez articolul. Bafta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *