De ce se tem oamenii cel mai mult

de ce se tem oamenii

De ce se tem oamenii cel mai mult, sau, mai bine zis, care sunt lucrurile de care le este frica americanilor cel mai tare.

Am vazut un studiu interesant al Universitatii Chapman, realizat de curand, in care sunt trecute cele mai mari temeri ale americanilor. Sondajul de opinie s-a desfasurat la nivel national, participantii fiind in numar de 1,500.

Poate ar trebui realizat un astfel de studiu si la noi, tot la nivel national, tot pe cat mai multi oameni, pentru a avea o relevanta cat mai mare.

Iata care sunt cele cinci lucruri de care se tem americanii cel mai mai mult:

1. Cea mai mare frica a americanilor, este sa mearga noaptea, singuri. Nu cred ca este doar teama lor, ci aceasta poate fi una generala. Ganditi-va la o strada laturalnica, noaptea, tu fiind singur si fricos precum un iepure. Mergi tu ce mergi, iar in spatele tau se aud pasi. Nu niste pasi de balerina, ci unii grei si fermi, dublati de o respiratie greoaie, si de un sunet ca si cum o bucata de fier ar fi tarata pe asfalt. Te uiti in spate si nu vezi nimic, insa si acele sunete se opresc brusc, atat timp cat tu este atent inspre locul din care ar putea sa provina. Liniste totala, insa, de indata ce te intorci inspre directia ta de mers, ele incep sa se auda iar. Ce te faci? Te gandesti la acest studiu, evident.

2. Locul doi este ocupat de teama de a deveni victima furtului de identitate. Asta este un fel de “Eu: Salut! Cum te numesti? – El: Adrian. – Eu: Ce tare, si pe mine! Si ce nume de familie ai? – El: Tanase. – Eu: Super, cat de bine semanam!”

3. Siguranta pe Internet este cea care ocupa locul al treilea. Nici nu este de mirare, tinand cont de cate lucruri s-au intamplat in ultimul timp, in legatura cu programul american de spionaj in masa.

4. Teama de a fi victima celor pusi pe omorat cat mai multa lume, la intamplare. Stiti voi, din cand in cand, prin SUA se mai gaseste cate unul care se crede in filmele cu Rambo si incepe sa traga in oameni. Acest lucru se intampla extrem de rar pe la noi, fiidca majoritatea oamenilor nu au posibilitatea de a detine o arma de foc. Romanii sunt atacati cu manele, care pot fi la fel de periculoase, mai ales daca discutam despre niste lalaieli lungi si zgomotoase.

5. Frica de a tine un discurs public. Si aceasta poate o teama pe care putem sa o generalizam. Atunci cand tu te afli in fata mai multor oameni care se asteapta de la tine sa spui lucruri interesante, sau unele de pe urma carora sa rada intens, sunt dese cazurile cand o dai in balbaiala, mai ales daca nu ai antrenament. Balbaiala ca balbaiala, dar daca incepe sa-ti curga si un muc din nas?

Se pare ca aceste lucruri de care se tem oamenii cel mai mult, sunt influentate si de catre emisiunile TV care exagereaza lucrurile, pentru a face audienta. Oamenii care nu se uita la asa ceva, sunt mult mai curajosi decat ceilalti. De asemenea, lipsa educatiei poate fi un factor important in ceea ce priveste teama oamenilor fata de posibilele evenimente negative care ar putea sa apara in viata lor.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *