Blogul şi importanţa back-up-ului

importanta backup

Zoso scria ieri despre o firmă de hosting care a devenit ţinta hackerilor.

Nu-i asta vreo mare tragedie, deoarece s-a întâmplat şi la case mult mai mari.

Oricât de bine te-ai pricepe să-ţi securizezi serverul, tot poate să apară o vulnerabilitate critică într-o aplicaţie 3rd party (CPanel, de ex) cu ajutorul căreia să-ţi ia acces în acesta.

În cazul Nshost a fost vorba de spargerea unei căsuţe de e-mail, urmată de folosirea ingineriei sociale pentru a avea acces la consola KVM.

Problema mare a celor de la Nshost este că au pierdut toate datele clienţilor de pe serverele afectate şi nici nu au putut să le recupereze.

Firma la care sunt eu face dublu back-up, dar şi aşa, pentru siguranţă maximă după ce postez mai multe articole, fac zilnic un back-up total pe care-l salvez şi la mine în PC.

M-am gândit să pun o copie şi pe Google Drive, dar nu are rost. Dacă se strică în acelaşi timp back-up-ul de pe server, cel extern şi de la mine din PC, este cazul să mai merg pe la Biserică, pentru că sunt urmărit de spirite care au gânduri necurate.

Foto: Jaymis Loveday

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

4 Comments

  1. NSHOST ne-a tras-o rau de tot. Imi pare rau ca i-am ales. Am pierdut tot, fiindca nu au avut un backup offline. Total neprofesionisti.

  2. S-a inventat backup-ul automat iar unii nu aveau backup…

  3. Cand am vazut ca unul dintre site-uri este down, m-am speriat. Dupa am cerut explicaitii, clientul meu sa plangea iar eu am fost responsabil ca clientul nu a putut sa isi faca back-up dupa ce i-am oferit siteul (in patru luni de zile, nu a facut backup). Acum eu ca om serios, ii ofer site-ul gratuit. Din ce cauza? Din cauza ca cei de la NSHOST nu au avut un server extern pentru back-up.

    • Imi pare rau sa aud ca muncesti degeaba. E normal, tu ca utilizator, sa nu stai la mana hostingului tau, oricat de bun ar fi si sa-ti faci back-up.Din pacate, pe multi nu-i intereseaza si altii sunt complet atehnici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *