Cum sa imbunatatesti semnalul routerului wireless

Update (06.02.2016): Am postat si un videoclip, despre cum sa imbunatatesti semnalul Wi-Fi.

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

semnal router wireless

Un router wireless obisnuit, o singura antena, omnidirectionala, de 5 dBi, TP-LINK.

Problema: semnal destul de slab, pe laptop doua liniute din cinci, prin doi pereti. Semnal slab inseamna viteza mica, pe toate dispozitivele. Din cand in cand se mai si deconecta.

Routerul wireless este asezat pe un birou, nu in cel mai fericit loc, langa geam, deci o buna parte din semnal se ducea in afara locuintei.

Rezolvarea rapida si ieftina a problemei semnalului: in cazul routerului wireless, o folie din aluminiu, care transforma antena omnidirectionala, in directionala. Asta inseamna ca semnalul nu mai este transmis in toate directiile, ci doar inspre locul unde ai nevoie. Dupa aceasta modificare, semnalul fiind mult mai dens, am obtinut patru liniute din cinci si nu s-a mai deconectat niciodata.

In cazul laptopului, am modificat la „Optiuni de alimentare” de pe „Economisire energie”, pe „Performanta inalta”, obtinand semnal maxim, prin cei doi pereti, 5/5. Desigur, bateria se duce mai repede, insa nu le poti avea pe toate.

Inainte de a efectua aceste modificari, am actualizat firmware-ul routerului, insa nu am observat vreo imbunatatire a semnalului. Ma gandeam sa-i pun DD-WRT, insa nu mai are rost.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *