Ploaie, Internet picat, tehnic

suport tehnic internet

Imediat cum a inceput mica ploicica de ieri, din Bucuresti, mi-a picat si Internetul. Fix cand incepusem sa scriu pe blog. Nu stiu cum se intampla mereu asa, exact cand am treaba.

De obicei, il sun pe proprietarul retelei, insa de data asta am zis sa incerc la tehnic.

Sun si imi raspunde o domnisoara:

Ea: – Aveti router?

El: – Da.

Vedeti voi, nu-mi place sa mint. In general, sunt o persoana sincera, doar ca sunt anumite momente in care sinceritatea dauneaza grav sanatatii.

Ea: – Va rog sa reporniti routerul si daca nu merge nici asa, sa conectati firul direct.

Eu: – Sigur nu-i de la mine. De ce sa mai facem toate astea?

Ea: – Ca trebuie sa imi dau eu seama de la ce este.

Si iar revenim la treaba cu sinceritatea. Atunci cand ma hotarasc sa sun la ei, inseamna ca sunt absolut sigur ca nu-i ceva de la mine. Lucru pe care i l-am spus. Am destula experinta incat sa stiu cand este o problema care tine de mine sau nu.

Cu toate astea, am zis sa incerc, in speranta ca poate se intampla minunea. I-am spus ca nu mai repornesc routerul, ci conectez cablul pe direct.

Da-i si desfa cablurile, care erau prinse frumos de mine, deranjeaza folia din aluminiu pe care am pus-o in spatele antenei, pentru un semnal mai bun prin pereti, si conecteaza RJ-45-ul in placa de retea a calculatorului.

Surpriza! Tot nu functioneaza.

Eu: – Nu merge, imi da IP de retea.

Ea: – In regula, vine acum cineva sa vada despre ce-i vorba.

A venit cineva, cam in cinci minute, pentru ca-s aproape, a sunat la interfon si cred ca a mers pe bloc, fiindca nu a umblat nimeni la switch-ul care-i pus chiar la etajul meu. S-a blocat / ars, probabil, alt switch. Cam in zece minute m-a sunat sa-i confirm ca functioneaza.

Asa mi-ar fi placut sa se intample din prima, fara sa mai pierdem timpul. Pe de o parte ii inteleg, pentru ca spera si ei sa fie ceva de mine, pentru a nu mai fi nevoiti sa se deplaseze, insa, pe de alta parte, discutiile inutile cauzeaza un deranj la fel de inutil. Daca eu nu te vad, inseamna ca nici tu nu poti face acest lucru, pentru ca intre noi este ceva care nu functioneaza si nici nu depinde de mine.

Data viitoare nu voi mai avea router si imi va da direct IP de retea. Pentru a salva timp.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *