ESEA săpa ilegal după bitcoins

sapaturi intuneric

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Compania E-Sports Entertainment (ESEA) a fost amendată cu un milion de dolari după ce a fost prinsă că utiliza calculatoarele clienţilor săi, care se abonaseră la clientul anti-cheat, la săpat după monede virtuale „bitcoin”.

Mai pe înţelesul tuturor: tu, clientule, abonează-te la un program care ar trebui să te protejeze în jocurile on-line de userii care folosesc coduri, că noi îţi plantăm fără să ştii un progrămel care va folosi resursele calculatorului tău pentru a ne aduce nouă bani.

Cei de la ESEA şi-au recunoscut vina şi au căzut la o înţelegere cu statul american, donând toţi banii câştigaţi ilicit şi primind o amendă de un milion de dolari, din care trebuie să plătească deocamdată doar 325 de mii, pentru restul fiind monitorizaţi pe o perioadă de zece ani, timp în care dacă vor mai săvârşi vreo faptă de genu’ vor fi nevoiţi să achite şi restul sumei, plus (probabil) nişte ani de închisoare.

Iată de ce este bine să ai instalate în P.C. cât mai puţine programe şi cât mai sigure, fără a le lăsa să se actualizeze automat şi verificând mereu traficul lor pe Internet.

Foto: Wessex Archaelogy

Da-i share pe:
TwitterFacebook

Un comentariu

  1. Ma,nu stiu de ce dar mie bitcoin imi suna in urechi la fel ca si Caritas. Banii au ca fundament aurul. Bitcoinul ce are ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *