Hackerul român „SirVic” nu va fi extrădat în S.U.A

istoria rst

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Hackerul român Victor Faur, cunoscut pe Internet sub pseudonimul de „SirVic”, nu va fi extrădat către Statele Unite ale Americii, anunţă site-ul de securitate IT securityweek.com.

Cea mai înaltă instanţă de judecată din cel de-al doilea oraş ca mărime din Slovenia, Maribor, a respins cererea de extrădare a americanilor în cazul lui „SirVic”, deoarece a considerat pe bună dreptate că o persoană nu poate fi acuzată/condamnată de două ori pentru aceeaşi faptă. Victor Faur fusese deja condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, de către instanţa de judecată din România şi la plata unor daune.

„Vreau să le mulţumesc autorităţilor slovene, pentru că au luat decizia dreapta şi nu au cedat în faţa presiunilor americane” le-a zis Victor jurnaliştilor din Slovenia, după eliberarea acestuia.

Acesta a mai spus şi că „Sunt sigur că americanii ştiau că nu au nicio şansă să obţină extrădarea mea, dar au dorit să mă ţină aici cât mai mult timp posibil”.

Autorităţile slovene l-au oprit pe Faur în timpul unui control de rutină, în octombrie anul trecut şi l-au reţinut până la o decizie a instanţelor din această ţară, cu privire la mandatul internaţional american de arestare.

Americanii îl acuză pe Victor că a pătruns ilegal în serverele NASA, unde ar fi cauzat daune în valoare de 1.5 milioane de dolari mai multor agenţii din Statele Unite, între noiembrie 2005 şi septembrie 2006.

SirVic şi-a recunoscut vina, însă a spus că tot ceea ce a vrut să demonstreze a fost vulnerabilitatea calculatoarelor în faţa atacurilor cibernetice şi că nu a dorit în vreun caz să obţină foloase materiale de pe urma acestor probleme de securitate.

Foto: Brian Klug

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *