Donezi o cameră de securitate?

cea mai buna camera securitate

Un proiect ambiţios al unuia dintre consilierii celui de-al treilea oraş ca mărime din California, San Jose, doreşte să aducă un plus de siguranţă pe străzile acestuia prin folosirea camerelor de securitate private ale locuinţelor, în caz de evenimente care să solicite acest lucru, scriu cei de la cnet.com.

San Liccardo, iniţiatorul proiectului, spune că tot ceea ce trebuie să facă cetăţenii este să-şi înregistreze camerele de luat vederi la departamentul local de poliţie. De fiecare dată când are loc vreun incident care-i de competenţa poliţiştilor, aceştia pot accesa direct, de la distanţă, înregistrările camerelor de securitate.

Suporterii acestei propuneri afirmă că este una logică şi inteligentă, pentru a veni în întâmpinarea infracţiunilor care au cunoscut o creştere semnificativă în ceea ce era cunoscută înainte drept „partea sigură a Americii”.

Sunt însă şi mulţi care nu par încrezători în astfel de soluţii, deoarece spun ei că trebuie să ai prea multă încredere în alţii pentru a le da acces la astfel de imagini. Aceştia se gândesc că ar putea săvârşi chiar ei fapte la limita legii, care ar putea fi interpretate într-o manieră defavorabilă lor.

Personal, cred că ar fi o idee bună implementarea unei astfel de soluţii şi în ţara noastră, deoarece de multe ori la noi nici nu sunt cunoscute locurile unde sunt amplasate astfel de camere şi nici proprietarii lor nu doresc să ofere imaginile autorităţilor, fiindcă nu vor să fie târâţi prin procese, drumuri pe la poliţie, judecătorie şi aşa mai departe.

Această atitudine probabil s-ar schimba, dacă nu ar exista nici măcar un minim deranj din partea deţinătorilor camerelor personale de securitate. Intră poliţistul pe Internet, îşi ia videoclipul de care are nevoie pentru a rezolva un caz şi asta-i tot.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Un comentariu

  1. Pe mine nu m-ar deranja sa le fac un DVD cu inregistrarea evenimentului, dar, dupa cum bine ai specificat in articol, nu se multumesc cu atat, trebuie sa fii martor, sa dai nas in nas cu infractorul. Daca ar fi vorba doar de inregistrare cred ca multi ar pune la dispozitia autoritatilor filmarile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *