Poliţia din New York testează ochelarii inteligenţi Google

google glass

Ceea ce înainte vedeam doar în filmele cu Arnold Schwarzenegger, atunci când “Terminatorul” reuşea să scaneze şi identifice feţele oamenilor doar cu ajutorul privirii, se pare că va deveni realitate în cazul forţelor de ordine din oraşul american New York, care testează câteva perechi de ochelari inteligenţi de la Google, conform site-ului venturebeat.com.

Google Glasses sunt nişte ochelari deştepţi, dotaţi cu o cameră de luat vederi, display, microfon şi care folosesc drept sistem de operare o versiune de Android. Aceştia sunt disponibili, deocamdată, numai prin programul “The Glass Explorer Program”, orice cetăţean american care are vârsta de peste 18 ani având dreptul să solicite o pereche completând un formular, după care dacă sunt acceptaţi în program trebuie să plătească 1.500 de dolari pentru privilegiul de a testa tehnologie de ultimă generaţie.

Cei de la Google au afirmat că nu lucrează direct cu poliţia din New York, ci probabil aceştia s-au înscris în acel program şi astfel au dobândit acele perechi de ochelari smart.

Un oficial al poliţiei din New York, a declarat pentru Venture Beat că “Ne-am înscris în program, am obţinut câteva perechi de ochelarii Google şi-i testăm pentru a vedea dacă pot aduce un plus de valoare investigaţiilor noastre, în principal atunci când vorbim despre poliţiştii care patrulează”.

Dacă rezultatele testelor se vor dovedi a fi mulţumitoare, Departamentul de Poliţie din New York ar putea să fie un client important pentru Google, mai ales dacă ne gândim că este cel mai mare din Statele Unite, cu peste 34.500 de angajaţi.

Exemplul celor din New York ar putea fi urmat şi de către alte departamente de poliţie din S.U.A, mai ales că purtătorul de cuvânt al celui  din San Francisco, Susan Merritt, a declarat că aceşti ochelari au un potenţial uriaş din punctul de vedere al forţelor de ordine, poliţistul având acces la informaţiile din baza de date, afişate pe display-ul ochelarilor, chiar în timp ce discută cu un suspect.

Există şi contestatari ai folosirii unei asemenea tehnologii, deoarece spun aceştia că ar încălca dreptul la viaţă privată.

Foto: Google Glass – Google

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *