Instalare si driver bun pentru placa de sunet Creative Sound Blaster Audigy SE

Cateva sfaturi despre cum sa instalati si ce driver sa folositi pentru placa de sunet de la Creative, Sound Blaster Audigy SE, utilizata pe un PC cu  Windows 7 32.

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

driver bun modat pentru creative sound blaster audigy se

Pe cat de ieftina si buna a fost mereu placa de sunet Creative Sound Blaster Audigy SE, pe atat de multe probleme au existat intotdeauna cu driverele pentru aceasta.

Pe Windows XP 32 puteam sa instalez placa de sunet cu driverele de la Creative si o foloseam cu sistemul audio „Genius 5.1 SW-HF 5005 – 150W RMS – cherry” insa existau unele probleme cu ele, in sensul ca parca trebuia sa folosesc optiunea „7.1” in loc de „5.1” si sa bifez sau debifez ceva pe acolo, altfel nu se auzea subwooferul.

Pe Windows 7 32 nu am reusit niciodata sa instalez driverul oficial Creative Sound Blaster Audigy SE, iar atunci cand am fost pe forumul lor pentru a cere ajutor, am fost trimis la plimbare, cu scuza ca ei nu ofera suport pentru Sound Blaster Audigy SE bulk, ci doar pentru versiunea retail. Acelasi produs, insa cel din urma venea intr-o cutie si costa mai mult un pic, iar versiunea bulk in acel ambalaj ca HDD-urile. Le-am zis eu cateva lucruri, care cred ca exista si acum pe forumul lor si mi-am vazut de treaba, incercand sa gasesc o solutie salvatoare.

Cei de la Creative Technology au fost mereu tari pe hardware, la fel ca placile video de la AMD (ATI Radeon) insa au avut mereu probleme cu softul pentru placile de sunet si cu suportul tehnic.

Neputand sa folosesc driverele lor cu Windows 7 32, am incercat un program modat de catre un rus, dupa nume, Igor Pavlov, denumit „P17X_SupportPack_2_7” iar chestia asta a functionat. Este o arhiva 7z, deci dati click dreapta pe ea, dupa ce ati pus-o intr-un folder, fiindca are multe fisiere, si selectati „Extract Here” apoi rulati „setup.exe”.

In „README” scrie ca driverele functioneaza cu toate placile de sunet de la Creative, pe Vista si Windows 7, nu doar cu Sound Blaster Audigy SE, in afara de Xtreme Audio. Eu le-am incercat doar cu placa mea de sunet.

Am crezut ca intre timp cei de la Creative au rezolvat treaba cu driverele, insa citind pe Internet ca inca sunt oameni care au probleme cu ele, am zis sa realizez acest tutorial.

Nemaiavand sistemul Genius si pentru ca vechiul meu desktop s-a stricat de multe ori, in urma cu vreo cativa ani am scos-o din PC si nu am mai folosit-o, stand intr-o cutie de pe aici.

Am readus-o la viata atunci cand mi-am luat sistemul 5.1 Logitech Z-5500, pentru ca nu poti sa-l folosesti cu placa de sunet Realtek, fiind diferenta ca de la cer la pamant intre aceasta, integrata pe placa de baza si Creative Sound Blaster Audigy SE.

Aveam deja driverul modat pentru Windows 7 32, care am inteles ca functioneaza si pe Windows XP, prin calculator si cred ca se gaseste si acum pe Internet. Daca nu il gasiti, puteti scrie in sectiunea de comentarii, il incarc pe undeva si pun link. Pe Windows 7 64 am inteles ca merg driverele de la Creative.

Cum am instalat placa de sunet Creative Sound Blaster Audigy SE pe un desktop PC cu Windows 7 pe 32 de biti:

1. Slotul PCI folosit

Fiind un desktop foarte vechi, ultima data, anul acesta, s-a stricat ventilatorul placii video, asa ca am pus un cooler de procesor pe ea, ce o tine cu 2-3 grade mai rece decat din fabrica, insa care ocupa si mai mult spatiu in unitatea centrala, avand la dispozitie doar doua sloturi PCI, patru si cinci.

Am incercat prima data cu ultimul PCI, insa nu mai boota sistemul. Dupa, am pus-o pe PCI-ul patru, de aceasta data pornind calculatorul, insa nu o detecta nici Windows 7, nici programul modat pentru ea.

2. M-am enervat si am inceput sa-i zic de rasa si de gati

Prima data, am pornit procesul de instalare foarte calm, insa pe parcurs m-am enevat, deoarece nu functiona si am inceput sa-i zic niste lucruri.

3. Am pus-o iar pe slotul cu numarul cinci si de data asta a detectat-o

Probabil, nu o impinsesem de tot in PCI prima data, ca acum functiona, asa ca am instalat repede driverul pentru ea. L-am instalat, am pornit programul si totul era in regula.

Instalarea se face fara sistemul audio conectat la PC.

4. Am restartat PC-ul, dupa care acesta s-a blocat in Windows

Am prins placa de sunet cu un surub, sa stea si ea bine, dupa care am inchis unitatea centrala, am conectat toate firele, inclusiv cele trei ale sistemului audio si am restartat calculatorul.

PC-ul s-a blocat cu acel frumos logo al sistemului de operare Windows 7 pe ecran.

Am dat iar restart, iar Windows m-a anuntat ca nu mai poate porni si ca ar fi bine sa folosesc optiunea de reparare start-up.

5. Pe langa rasa si gati, am presarat si acel cuvant care incepe cu „f”

6. Dupa vreo douazeci de minute, Windows a terminat de reparat si a pornit

A pornit si totul functioneaza cum trebuie de atunci.

Merg absolut toate optiunile pe care le are placa Sound Blaster Audigy SE, iar sunetul este de calitate.

Cam asta trebuie sa faceti daca doriti sa instalati placa de sunet Creative Sound Blaster Audigy SE pe Windows 7 32.

Daca nu ati inteles ceva sau nu va descurcati, puteti intreba in sectiunea de comentarii a blogului.

PS: respectati cu sfintenie pasii 2 si 5, altfel driverele nu se instaleaza asa cum trebuie!

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *