Nu am vandut niciodata linkuri pe blog

Nu am vandut niciodata linkuri pe blog

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Pana in prezent, nu am vandut niciodata linkuri pe blog, in sensul ca nu mi-a dat cineva bani pentru a-i pune linkul pe aici. Nici in sidebar, nici in articole (advertoriale).

Tot ceea ce a mai aparut pe aici a fost pentru prieteni, adica in cazul in care o persoana mi-a ajutat tatal, nu am nici eu cum sa o refuz atunci cand ma roaga sa-i postez un advertorial sau o adresa in sidebar. Doar atat, nimic altceva deocamdata.

M-am gandit la treaba asta, pentru ca in decurs de cateva zile am primit cateva oferte pe e-mail de a colabora cu site-uri importante care se ocupa cu SEO sau cu persoane private ce castiga un ban din optimizarea pentru motoarele de cautare.

Nu am raspuns la acele e-mailuri, deoarece inca nu cred ca este momentul pentru asa ceva, insa le multumesc celor care au venit cu propunerile de colaborare.

Nu am vandut linkuri pana acum, deoarece nu ai cum sa-l pacalesti pe Google cand faci astfel de lucruri. Google stie tot. Stie cand mai multe site-uri incep sa trimita in mod nefiresc linkuri inspre alte site-uri, cu atat mai mult cu cat articolele care contin acele linkuri nu au legatura cu tema blogului.

Au incercat cei care se ocupa cu SEO sa le posteze mai rar, adica un advertorial cu link, la cateva articole normale, insa pana la urma Google tot i-a prins, iar acele site-uri au inceput sa o ia in jos.

In zilele noastre, optimizarea pentru motoarele de cautare, dupa toate modificarile realizate de Google, pentru ca-i cel mai important dintre ele, inseamna mult mai mult bazarea pe site-urile vechi si mari, care nu sunt si nu pot fi penalizate de Google atat de usor, decat utilizarea invechitelor PBN-uri, care nu mai au prea mare sau de durata efect benefic, din contra. Sunt multi care se plang ca le-au fost penalizate site-urile si ei nu stiu de ce, dupa ce au apelat la astfel de metode. Vezi SEOClerks, Fiverr sau alte astfel de site-uri unde poti obtine linkuri fara numar, pentru cativa dolari. Daca exista cerere, de ce nu? Unora chiar le place sa fie prostiti, insa mai rau este atunci cand vine momentul culegerii roadelor.

Cel putin asta vad ca se intampla prin afara, in cazul baietilor care inca fac multi bani din SEO, deoarece au stiut sa se adapteze la modificarile efectuate de Google, au reusit sa invete ceea ce mai merge si ceea ce nu.

Sunt putini care inca stiu ce fac si nu doar iau bani pentru a le face rau clientilor lor, cei din urma inca recurgand la tone de linkuri din surse dubioase, metoda care nu mai functioneaza de mult timp. Despre ceea ce mai merge si ce nu, ma gandesc sa mai scriu intr-un alt articol, mai pe larg.

De asta este valoros un blog care are cat mai putine linkuri externe pe el, iar putinele trimiteri nu sunt inspre site-uri care le pot afecta in motoarele de cautare.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *