Omul din spatele “Silk Road”, acuzat oficial

silk road

Ross William Ulbricht, în vârstă de 29 de ani, cel suspectat a fi creierul din spatele reţelei subterane “Silk Road”, care avea ca scop principal vânzarea ilegală de droguri, a fost pus oficial sub acuzare de către autorităţile americane, scriu cei de la AP-NewYork, pentru spălare de bani în valoare de un miliard de dolari, activităţi de hacking, vânzare ilegală de substanţe dopante şi angajarea unui asasin plătit.

Acesta este bănuit că opera sub pseudonimul Dread Pirate Roberts (DPR), un personaj fictiv al novelei The Princess Bride şi realizase ceea ce a fost denumit un fel de Amazon.com al drogurilor ilegale.

Mai mult de atât, se consideră că Ross William Ulbricht a angajat un asasin plătit, pentru a comanda un asasinat împotriva altui membru al site-ului Silk Road, care prin hacking pusese mâna pe identităţile a mai multor persoane de acolo, pretinzând o anumită sumă de bani din partea lui DPR, pentru a nu face publice acele informaţii. Autorităţile americane au găsit chiar şi un mesaj din partea asasinului plătit, în care acesta scrie că s-a ocupat de treabă, însă până acum nu există nicio probă care să dovedească faptul că un om a fost omorât la comandă.

Silk Road opera la nivel de dark net, adică acel tip de conţinut care nu este disponibil oamenilor obişnuiţi, el neputând fi găsit în motoarele de căutare, pentru accesarea lui fiind necesare tot felul de programe. În cazul Silk Road aveai nevoie de TOR, un program folosit pentru anonimitate pe Internet, pentru a ajunge la el.

Ţinând cont de legile americane, este posibil ca Ulbricht să-şi petreacă tot restul vieţii în închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

Foto: Jonathan Kos-Read

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *