Google luptă împotriva vizualizărilor false YouTube

youtube

Google a anunţat astăzi, pe blogul companiei dedicat securităţii IT (googleonlinesecurity), că-şi înteţeşte eforturile de a lupta împotriva vizualizărilor false de pe YouTube.

Sub titlul “Keeping YouTube Views Authentic”, cei de la Google au scris următoarele:

“YouTube nu este doar un loc dedicat videoclipurilor, ci şi unul unde lumea interacţionează. Fie că e vorba de vizualizări, like-uri, sau comentarii, aceste interacţiuni reprezintă şi informează despre cum creatorii conţinutului se conectează cu audienţa lor, de aceea considerăm că acurateţea acestor interacţiuni este foarte importantă.

Atunci când unii încearcă să păcălească sistemul, crescând într-un mod artificial numărul de vizualizări, aceştia nu numai că induc în eroare vizitatorii în legătură cu popularitatea videoclipului, dar subminează una dintre cele mai importante şi unice calităţi ale YouTube.

Parte a efortului nostru de lungă durată, prin care încercăm să păstrăm YouTube relevant, am început periodic să evaluăm vizualizările pe care un videoclip le-a primit. În trecut, scanam videoclipurile împotriva spamului imediat ce-l detectam, începând de astăzi o să validăm periodic numărul de vizualizări al videoclipurilor, îndepărtând vizualizările false, după ce avem probe că acestea nu au fost obţinute într-un mod natural.

Considerăm că aceste schimbări vor afecta doar o foarte mică parte a videoclipurilor de pe YouTube, însă considerăm că este crucial să îmbunătăţim acurateţea numărului vizualizărilor, menţinând încrederea atât a fanilor cât şi a creatorilor noştri de conţinut.”

Mi se pare o mişcare bună din partea Google, ţinând cont că sunt cu sutele de site-uri care oferă vizualizări pe YouTube contra cost, aici nefiind deranjant faptul că nişte oameni fac bani din acest lucru, ci impactul negativ pe care aceste vizualizări îl au asupra conţinutului de acolo, de multe ori ajungând să vizualizezi videoclipuri irelevante.

Foto: Rego Korosi

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *