Parte din istoria RST: Tink0de, atitudine şi regrete

istoria rst

Înainte de a începe să povestesc, vreau să vă spun că nu am avut niciodată vreun conflict cu Tink0de sau cu alt băiat dintre cei enumeraţi mai jos, deci pot avea o opinie imparţială în calitate de cititor zilnic al forumului de securitate informatică/hacking Romanian Security Team.

Şi acum să începem povestea, care are ca scop aflarea unei părţi din istoria RST, de către cei mai noi care nu o cunosc:

Până să devină cunoscut, Tinkode avea răul obicei de a le vorbi la mişto multor „vechi” de pe RST, atrăgându-şi numeroase critici.

Timpul a trecut, a venit acel necaz cu arestarea lui şi puţini au fost cei de pe RST care i-au stat aproape.

Din ce-mi amintesc, doar Nemessis, unul dintre cei mai respectaţi useri de pe RST, i-a spus nişte vorbe de bine.

De ce a făcut asta Nemessis? Probabil (nu sunt sigur) datorită evenimentelor care au avut loc înainte şi în care Tinkode i-a fost aproape.

Despre ce era vorba: Nemessis a avut un conflict cu cei de pe comunitatea de Counter Strike La Leagăne, în sensul că aceştia i-au vorbit de sus, fără respect.

La apelul lu’ Nemessis, în secunda doi, au răspuns toţi „greii” de pe RST, de la olimpici în informatică, cei care nu s-ar fi băgat niciodată în aşa ceva dacă nu era vorba de el, până la aproape ultimul user.

Băieţii şi-au scos botneturile de la naftalină şi au pus imediat în cur tot ce înseamnă servere La Leagane. Le-au lăsat doar forumul on, pentru a vedea reacţiile.

Aici vine partea amuzantă a povestirii: printre cei care au răspuns apelului a fost şi Tink0de, care a luat repede acces în server, dar din cauza faptului că baieţii dădeau DDoS la greu în La Leagăne, nu putea să le dea deface. A fost nevoie de intervenţia lu’ Nemessis, care a cerut public să-şi oprească oamenii un pic flood-ul, că nu poate lucra Tinkode. :))

Apoi a venit evenimentul neplăcut din toamna anului trecut, când tex, unul dintre cei mai buni specialişti români în optimizare şi securizare servere Linux/Unix, a fost arestat deoarece singura lui vină a fost că a găzduit server-ul RST, unde din cei peste 80 de mii de useri s-au găsit şi nişte băieţi, puţini la număr, să facă prostii legate de carduri.

Atunci, presa a judecat o întreagă comunitate pentru câtiva oameni. Tot ce este legat de frauda bancară este interzis pe RST, administratorii site-ului punând şi anumite filtre pe mesajele private, pentru a vedea cine se ocupă cu aşa ceva şi a-i bana.

Spre deosebire de Tink0de, când a venit vorba de tex majoritatea dintre noi am venit cu câte o vorbă bună de încurajare, cu sfaturi utile cum să-şi găsească un avocat bun etc

(Mereu am fost sensibil la persoanele care au cunoştinte mult mai mari decât ale mele, sau care sunt mult mai inteligente. Persoane precum tex (Amza Marian), precum Andrei Pleşu (geniul, omul de cultura, nu omul politic) mi-au stârnit mereu fascinaţia.

Instanţele trebuie să înţeleagă că oameni precum tex ( Amza Marian ) sunt extrem de rari în ţara noastră şi trebuie să profităm de ei, nu să-i ducem undeva în întuneric.Dacă nu vor fi corecte, să se aştepte la un val de proteste, fiind primul care o va face.)

Văzând acestea, Tink0de a deshis un topic în care mărturisea ca îi pare rau că nu a avut şi el parte de astfel de vorbe bune atunci când a fost la greu, recunoscând că a greşit cu atitudinea lui. Acesta, pentru mine, a fost un semn de maturizare rapidă a lu’ Tink0de, o schimbare excelentă de atitudine.

Morala acestei poveşti: nu-ţi face duşmani gratuiţi, pentru că nu se ştie când o să ai nevoie de ajutor. Fă-i doar pe cei care merită cu adevărat.

Foto: Brian Klug

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

4 Comments

  1. M**e Tinkode.

    • Mosad, ti-am editat comentariul, nu pentru ca ma deranjeaza pe mine ca injuri, pt ca n-am treaba, ci pentru a nu le strica din karma vizitatorilor mai sensibili. 🙂

  2. Cum zicea Mossad: M**e TinKode. Si explic si de ce: Cand dai cu subsemnatul, o data la 2 saptamani, pe la baietii in albastru, CUM E?

    Diferenta mare intra Tk si Tex: Tex nu stie sa plece capul(nu l-am vazut sa o faca vreodata) pe cand Tk… asta stie sa faca cel mai bine.

  3. multumim la toata lumea pentru cuvintele frumoase adresate lui tex! speram ca in curand sa revina printre voi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *