Cum se sterge un cont de Facebook

cum se sterge un cont de Facebook

Daca intrati des pe blogul meu, atunci stiti ca nu-mi plac retelele de socializare, in special Facebook, fiindca utilizarea lor normala imi pare timp pierdut. Le folosesc doar pentru indexare si atat. Asta inseamna ca imi face placere sa va explic modalitatea de a va sterge contul de Facebook, adica ceea ce multi au facut inaintea voastra. Atentie, instructiunile de mai jos reprezinta stergerea permanenta a contului si, odata cu el, multe date personale, cum ar fi pozele, asta inseamna ca daca aveti nevoie de ele, le puteti copia inainte de a va sterge contul de Facebook.

Pentru a va sterge definitiv contul de Facebook, trebuie ca mai intai sa va autentificati in acesta, asa cum faceti de obicei. Nu puteti sterge contul de Facebook fara a va autentifica, deoarece daca ar exista o astfel de posibilitate, atunci ar da nastere abuzurilor.

Dupa cum v-am scris mai sus, inainte de a va sterge contul de Facebook, salvati toate datele pe care le considerati importante, deoarece majoritatea acestora, cum ar fi pozele, informatiile de contact si altele, se vor pierde permanent, nemaiavand posibilitatea de a le recupera. In cazul in care datele pe care doriti sa le salvati nu sunt multe, o puteti face manual. Daca aveti multe lucruri de salvat de pe Facebook, puteti folosi optiunea oferita de catre acestia, si anume „Descarca o copie a datelor tale Facebook”, optiune pe care o gasiti in meniul „Settings”.

Pentru a-ti sterge contul de Facebook, viziteaza pagina dedicata acestui lucru, pe care o poti gasi in meniul „Help” al retelei de socializare (facebook.com/help) sau direct cautand pe Google „facebook delete account page”.

Odata ce ai accesat pagina respectiva si ai apasat butorul „Delete my account”, esti nevoit sa introduci codul CAPTCHA, cel care apare in imaginea prezentata pe ecran. Dupa ce apesi „OK” esti informat ca al tau cont Facebook a fost programat pentru stergere si acest lucru se va petrece peste 14 zile, nu imediat. In tot acest timp, daca te razgandesti in ceea ce priveste stergerea contului tau de Facebook sau daca ai uitat sa mai salvezi cate ceva, te poti autentifica in cont si poti face acest lucru. Dupa cele 14 zile, contul tau Facebook va fi sters definitiv, fara posibilitatea de a-l recupera.

Tinand cont ca trec 14 zile pana contul tau va fi sters definitiv, daca doresti ca activitatea ta sa fie stearsa imediat, cum ar fi comentariile lasate pe anumite pagini, poti face acest lucru din „Activity Log”, dand click pe „Privacy” – „See More Settings” – „Use Activity Log”, de unde poti selecta ceea ce doresti sa stergi, dand click pe iconita care are forma de creion.

Cu toate ca majoritatea datelor tale vor disparea odata cu stergerea contului de Facebook, acest lucru nu este valabil si in cazul mesajelor personale pe care le-ai trimis. Facebook a ales sa nu stearga si aceste mesaje, chiar daca al tau cont nu mai exista. Ele vor aparea in continuare, insa atunci cand cei carora le-ai trimis vor vrea sa vada de la cine sunt, in loc de numele tau, va fi scrisa denumirea de „Facebook User” si fotografia de profil va fi cea default.

Cam astea ar fi lucrurile pe care trebuie sa le stiti despre cum se sterge un cont de Facebook. Sper sa va fie de folos!

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *