Fara “Articole recente” pe blog

articole recente blog

Un pusti a mers pe un forum pentru a-i intreba pe utilizatorii de acolo ce parere au in legatura cu noul sau blog. Curios, am intrat si eu sa vad despre ce este vorba.

A folosit pentru blog o tema simpla, gazduire decenta, deci se incarca repede. Stiti ca-mi plac blogurile simple si care se incarca rapid.

Pana aici totul a fost in regula. Problema a venit atunci cand am aruncat o privire inspre sidebar, acolo unde avea doua lucruri: “Articole recente” si un calendar.

Chiar daca acel calendar il face sa arate precum un blog foarte vechi, macar este un lucru util.

In schimb, nu mi se pare util acel widget catre cele mai recente articole de pe blog. Nu am inteles niciodata de ce bloggerii apeleaza la el. Nu doar el, care-i incepator, ci si altii, atat din Romania, cat si din afara tarii.

Atunci cand intru pe un blog, privirea-mi fuge inspre continut, nu catre sidebar. Arunc o privire rapida pe ceea ce s-a mai scris si, daca ma atrage vreun subiect, dau click pe el. Faptul ca titlurile sunt grupate in sidebar, singurul lucru logic la care m-as putea gandi pentru a adauga asa ceva pe blog, nu ma face sa ma uit inspre acea parte a site-ului.

O fi vreun studiu ca oamenii atunci cand intra pe blog, in loc sa citeasca titlurile pe pagina de continut, le filtreaza mai usor daca sunt trecute si pe sidebar?

Sa fie folositor pentru SEO? Ma gandesc la faptul ca dublarea articolelor nu te-ar ajuta prea mult. Densitate, ceva?

Mi se pare total inutil sa pui de doua ori acelasi lucru pe prima pagina a blogului, in aceeasi ordine. Nu voi adauga niciodata “Articole recente” pe blogurile mele, pana nu aflu ca macar te ajuta cu un lucru oricat de mic. Acel widget nu-i folositor, arata urat, ocupa spatiu degeaba.

Glumind, mai util mi se pare scriptul cu zapada pe blog. Ala macar iti aduce bucurie in suflet, relaxare si liniste. Evident, daca nu ninge prea mult, pentru ca atunci trebuie sa iesi la deszapezire.

Sa ninga pe blog doar cu lucruri bune si utile!

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *