Fobie de blogger

cea mai mare teama cand ai blog

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Una dintre marile mele frici, este ca atunci cand ma trezesc sa observ ca nu mi se mai incarca blogul. Cred ca este fobia fiecarui blogger care tine la site-ul sau.

Ieri m-am pus pe trebaluit pe aici, in sensul ca am incercat sa actualizez tema blogului, care-i cu vreo cateva versiuni in urma. In interfata de administrare WordPress nu apare ca as avea ceva neactualizat, deoarece am modificat in cazul temei si al pluginului temei, versiunile acestora, facand WordPress sa creada ca sunt actualizate. Nu-mi plac cifrele alea rosii care te anunta ca ai lucruri de updatat. Voi sa nu faceti ca mine, ci sa tineti toate lucrurile de pe blog la zi.

Nu am actualizat tema, pentru ca oricat de buna ar fi ea, cu mai multe optiuni decat majoritatea temelor WordPress cu sau fara plata (peste 300 de optiuni de personalizare) au existat cazuri cand noile versiuni au avut greseli de programare si unele lucruri de care aveam nevoie nu mai functionau.

Cu toate astea, am zis sa incerc si sa o aduc la zi, asa ca am actualizat atat tema WordPress, cat si pluginul care o controleaza / personalizeaza, conform indicatiilor dezvoltatorilor puternicului CMS.

Dupa ce am actualizat-o, am observat imediat ca anumite chestii nu mai functioneaza: butonul de “back to top” si codul adaugat de mine pentru a modifica cacofonia din formularul default de comentarii WordPress (Publica comentariul). In legatura cu butonul de a reveni in partea superioara a paginii, nu stiu care-i problema, fiindca nu am stat sa ma uit prea mult, insa am vazut ca dezvoltatorul temei a modificat in totalitate sursa temei si d-asta nu mai functiona codul adaugat de mine.

Asta pe langa faptul ca din cauza modificarilor, daca aveai child theme aceasta nu mai functiona, din cate am citit pe forumul celor care fac tema WordPress.

Eu nu am o astfel de tema, care te ajuta la pastrarea anumitor setari, atunci cand actualizezi tema principala a blogului, asa ca atunci cand o aduc la zi, trebuie si sa o optimizez iar (comprimare CSS, JS, cod personalizat, butoane sociale etc).

Pentru a vedea mai bine ce-i in neregula cu noile actualizari, am pus pauza la Cloudflare, din interfata CDN-ului si… eroare 500 (Internal Server Error). Am dat purge la cache, insa nimic: Internal Server Error si tot asa, pana am anulat pauza Cloudflare. Nu stiu ce-i cu acest comportament, insa nici nu am stat sa verific: am repus tema veche la loc, precum si pluginul de configurare, am dat iar purge la cache si gata: totul a revenit la normal. Mai astept, pana apare o versiune in regula a temei, mai ales ca asta pe care o folosesc nu-i chiar foarte veche.

Chiar daca fac backup in fiecare zi, pe langa cel realizat de firma de hosting si stiu ca orice s-ar intampla pot sa refac blogul, tot am aceasta teama de a intra pe site si a vedea ca nu mai functioneaza. Cred ca aceasta teama face parte dintre fobiile de blogger caruia ii pasa de blogul sau si vrea sa-l aiba oricand online.

Share it on:
TwitterFacebook

2 Comments

  1. Eu nu ma inteleg cu cloudfire. Eu zic ca e mai bine asa fara el. Chiar am mers un pic mai departe si am luat vps-uri. Nu se compara cu niciun shared hosting de pe la noi.

    • Cloudflare este genial, din punctul meu de vedere. Daca mai sunt probleme cu el, le rezolvam, ca-i prea bun pentru a renunta la acesta. Nici nu mai am plugin de cache pe blog, pentru ca nu mai este nevoie de cand folosesc Cloudflare. Nici de spam, pentru ca au trecut vreo cateva zile si doar un mesaj nedorit a mai scapat.

      Cat despre VPS, iti dau dreptate. M-am cam saturat si eu de hostingul shared si limitarile lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *