Fortare IP hosting nou pe domeniul tau, din DD-WRT, inainte de propagarea totala a nameserverelor

In articolul precedent am scris despre cum sa dai flush DNS cache in routerul tau cu DD-WRT si in Windows, in cazul in care ISP-ul tau este incet in actualizarea noilor nameservere, atunci cand ti-ai schimbat firma de hosting.

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Acea metoda este buna, insa temporar. Pana la actualizarea definitiva a DNS-urilor, vei fi nevoit sa tot folosesti acele comenzi, ca peste cateva momente sa fii trimis pe adresa hostingului vechi si tot asa, vreme de doua-trei zile.

Daca doresti o solutie permanenta, in aceste zile de asteptare, de fortare a IP-ului noii gazduri pe domeniul tau, poti face asta foarte usor din fisierul hosts al sistemului de operare Windows, prin adaugarea unei linii care sa contina noul IP si domeniul tau, insa daca doresti sa actualizezi pentru toate dispozitivele din casa, trebuie sa umbli la routerul pe care il folosesti, in acest caz unul cu DD-WRT pe el.

Teoretic, tot din hosts ar trebui sa faci treaba asta si in Linux, deoarece DD-WRT asta este, doar ca hosts in DD-WRT se sterge dupa fiecare restart al routerului, asa ca realizam toata treaba din interfata DD-WRT, la Services / Services, adaugand urmatoarele linii in sectiunea „Additional DNSMasq Options”:

address=/domeniu.tld/IP nou

address=/www.domeniu.tld/IP nou

Dupa care dam „Apply Settings”. Asta ar trebui sa fie de ajuns, in functie de router, insa putem da si un reboot pentru a fi siguri.

Nu uitati sa stergeti aceste comenzi, dupa ce DNS-urile s-au propagat complet.

Puteti vedea aici un video despre cum sa fortati IP-ul noii gazduiri, pana la propagarea completa a DNS-urilor.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *