Întrecerea Insomni’hackerilor

hacker intuneric

Hackerii din întreaga Europă s-au întâlnit în acest weekend la Geneva, pentru a-şi testa îndemânarea la cea de-a şasea ediţie anuală a competiţiei destinată acestora şi anume Insomni’hack, scriu cei de la securityweek.com.

Concursul hackerilor etici a reunit în acest an peste 300 de băieţi pasionaţi de IT, care s-au luptat pentru mai multe ore în încercarea de a rezolva diferite probleme din sfera securizaţii sistemelor informatice.

“Competitorii au avut de a face cu aproape 30 de teste din zona securităţii IT” a spus organizatorul competiţiei, Paul Such, fondatorul companiei SCRT. Dintre acestea, hackerii au avut de trecut încercări, cum ar fi conectarea la un website fără nume de utilizator şi parolă sau interceptarea comunicaţiilor şi citirea acestora.

În acest an au existat participanţi din Ucraina, Spania, Franţa, Germania şi alte ţări. Trei dintre cele mai bune echipe de hackeri din lume au fost şi ele prezente, inclusiv câştigătorii unei alte competiţii importante, Dragon Sector, care provin în cea mai mare parte din Polonia.

Întrecerea din Geneva are ca scop principal distracţia, însă mulţi dintre participanţi fac din hobby-ul lor o meserie.

“Activitatea noastră principală este hackingul etic, adică testarea găurilor de securitate ale companiilor folosind aceleaşi metode pe care le utilizează şi hackerii rău-intenţionaţi, însă diferenţa este dată de faptul că noi lucrăm sub contract” a mai spus Such.

“Sunt foarte mulţi bani pe care poţi să-i câştigi descoperind vulnerabilităţi în sistemele informatice ale firmelor mari de Internet” a precizat şi Nicolas Gregoire, care în trecut a găsit puncte vulnerabile în softul celor de la Yahoo! şi Oracle.

Foto: Ivan David Gomez

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *