„Justin Bieber trist?”

„Justin Bieber trist?” este mesajul care a fost postat în acest weekend pe contul oficial de Twitter al starului american. Nu, nu este vorba de vreo tristeţe a acestuia apărută din senin, asta cel puţin până când a aflat că i-a fost compromis contul care are peste 50 de milioane de urmăritori, de pe cunoscuta reţea de socializare.

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Se pe care că vinovaţi pentru acest atac sunt hackerii indonezieni, cei care au postat mesajul de mai sus şi care au avut ca scop folosirea popularităţii de care se bucură cântăreţul de origine canadiană, pentru a răspândi o aplicaţie rău-intenţionată.

Deşi această problemă nu a durat mai mult de 15 minute, dat fiind numărul mare de urmăritori pe care Justin Bieber îi are pe Twitter, este foarte probabil ca mulţi dintre aceştia să fi căzut în capcana hackerilor.

Imediat ce intruziunea a fost descoperită, a fost postat următorul mesaj: „Nu daţi click pe acel link. Virus. Voi şterge acum mesajele. Daţi de veste. Mulţumesc”, ca mai apoi să confirme că lucrurile au reintrat în normal.

Deocamdată nu este cunoscută clar metoda prin care hackerii au obţinut dreptul de a scrie mesaje pe contul oficial de Twitter al lui Justin Bieber, existând doar speculaţii în acest sens. Unii cred că acesta a instalat o aplicaţie malware, alţii spun că a fost păcălit în a-şi dezvălui datele de logare cu ajutorul unei pagini de phishing. Indiferent de modul în care „băieţii răi” au ajuns acolo, cu toţii sunt de acord că vedeta ar trebui să-şi îmbunătăţească cunoştinţele de securitate IT.

La final, dacă te numeri printre cei care au dat click pe link-ul hackerilor, ar trebui în primul rând să blochezi toate aplicaţiile Twitter despre care nu ai cunoştinţă, după care să-ţi schimbi parola contului.

Justin Bieber 2014 pictureFoto: Justin Bieber – Facebook

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *