Luptatorii SIIL sunt invatati cum sa stearga metadatele fisierelor media

Luptele nu se mai duc de mult timp doar in spatiul real, ci si in cel virtual, dupa cum am vazut de nenumarate ori. In legatura cu acest lucru, am citit pe site-ul de securitate IT, Security Affairs, un titlu care mi-a atras atentia din prima, fiindca era vorba despre cum luptatorii de rand din cadrul gruparii SIIL, sunt invatati de catre membrii mai priceputi decat ei in ale informaticii, cum sa stearga metadatele fisierelor media.

Metadatele fisierelor media, sunt acele informatii care sunt adaugate pozelor sau videoclipurilor, atunci cand acestea sunt realizate. Asta inseamna ca fiecare poza, de exemplu, poate sa contina date despre locatia exacta unde aceasta a fost realizata, precum si alte informatii, cum ar fi: ora la care a fost facuta, data, fabricantul camerei, modelul acesteia, daca poza a fost realizata cu flash sau nu, daca a fost folosit sau nu zoomul, sensibilitatea ISO si multe astfel de date care ar putea conduce catre cei care incarca respectivele materiale pe Internet.

Aceste lucruri nu sunt noi, sunt cunoscute de ani de zile. O parte dintre ele pot fi vazute de catre oricine, direct din sistemul de operare Windows, atunci cand dai click dreapta pe un fisier, selectezi “Proprietati” si “Detalii”. Doar o parte, lista fiind mult mai lunga. Pentru a vedea toate metadatele fisierelor multimedia respective, trebuie sa folositi software specializat. Unele programe costa, iar altele sunt gratuite.

In acel articol, postat de catre membrii gruparii SIIL pe JustPast.it, care este in araba si pe care l-am tradus cu Google Translate, pentru a vedea despre ce este vorba, sunt postate instructiuni clare despre cum pot fi sterse metadatele fisierelor media, fie ca vorbim despre poze sau videoclipuri, folosind programe gratuite.

Va spuneam ca lucrurile nu sunt noi, multe site-uri sau chiar indivizi normali, care nu au treaba cu luptele, aleg sa editeze aceste date. Unii sterg metadatele, cu gandul la securitatea informatica a utilizatorilor acestora. Altii adauga lucruri in plus pe acolo, pentru a incerca sa-si protejeze fisierele de cei care doresc sa le foloseasca fara drept.

Cand va decideti sa stergeti metadatele, sper ca faceti acest lucru avand in minte cele mai bune intentii.

stergere metadate poze

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *