Site-ul „Obamacare” a fost spart în 4 minute

Site-ul care găzduieşte programul de sănătate şi protecţie din Statele Unite ale Americii, cunoscut sub denumirea de „Obamacare”, este vulnerabil declară expertul în securitate IT, David Kennedy.

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Acesta le-a spus celor de la Fox News că a luat acces în baza de date healthcare.gov în aproximativ 4 minute, nefiind necesar decât un browser standard.

Acolo a găsit repede conturile a 70 de mii de americani şi s-a oprit imediat, însă este sigur că mai erau alte sute de mii. Conturile conţin date, precum: nume, prenume, e-mail, informaţii financiare etc ale persoanelor înscrise în program.

David Kennedy a avertizat asuprea gravelor probleme de securitate ale site-ului încă din luna noiembrie a anului trecut, însă după spusele acestuia de atunci şi până acum lucrurile în loc să se îmbunătăţească s-au înrăutăţit, deoarece au venit echipe de programatori care au adăugat cod în încercarea de a ţine site-ul funcţional, acest demers ducând la agravarea problemelor.

Accesul în site nu a necesitat tehnici sofisticate, ci mai degrabă unele rudimentare, demonstrând un grad de incompetenţă ridicat.

„Pur şi simplu trebuie să deschizi browserul, să mergi acolo şi să extragi toate informaţiile necesare, fără ca fiind măcar nevoie să spargi site-ul”, a mai declarat expertul american.

Da-i share pe:
TwitterFacebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *