Site WordPress cu enorm de multi vizitatori? Serverul dedicat este pentru amatori. Bine ai venit in Google Cloud administrat!

wordpress google cloud administrat hosting

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Ai un site WordPress cu foarte, foarte, foarte multi vizitatori? Daca da si folosesti un server dedicat, inseamna ca esti amator. Viitorul este Google Cloud managed.

Ca tot m-am uitat in ultimul timp pe ofertele de hosting din afara tarii, de toate felurile, de la shared, pana la servere dedicate, am zis sa arunc o privire si pe ceea ce se mai intampla in cloud.

Pentru ca daca ai un site cu enorm de multi vizitatori unici zilnici, nu prea ai alta solutie, din toate punctele de vedere, iar cel mai important este cel al bugetului alocat.

Cand ma refer la enorm de multi vizitatori unici zilnici, nu spun de o suta de mii. Ce te faci daca iti intra pe site un milion de unici pe zi? Dar zece milioane? Pe ce ii tii?

Am vazut site-uri de sport de la noi, mari, care la absolut orice eveniment important, atunci cand au un spike de trafic, pica. Absolut de fiecare data. Nu pentru mult timp, insa tot se duc. Si banuiesc faptul ca dau multi bani pe hosting, la „firme de hosting profesioniste”.

Normal, daca preferi varianta clasica, nu cloud, ai nevoie de firewall, load balancing, mai multe servere dedicate, pentru baza de date, fisiere si asa mai departe. Chestii complicate, realizate de administratori de sistem cu multa experienta si care costa de la cateva mii de dolari pe luna in sus. Faci toate astea, platesti enorm si nu iti garanteaza nimeni ca poti tine oricati vizitatori unici vin.

Varianta moderna ar fi Google Cloud, insa daca te-ai uitat vreodata cum arata treburile pe acolo, sunt facute in maniera Google: un panou de control complicat, pentru geeks.

Sincer, daca ar fi sa folosesc Google Cloud pentru prima data, m-as cam pierde in optiunile de acolo. Le-as rezolva, probabil, pana la urma, insa dupa ceva timp, multa rabdare si invatarea platformei.

Daca nu vrei batai de cap, am vazut ca exista anumite firme care ofera Google Cloud managed.

Dintre acestea, Kinsta mi se pare cea mai tare.

Cum este sa ai un site WordPress si sa stii ca poti tine oricat de multi vizitatori ai avea, fiind taxat doar la trafic? Ei se ocupa de tot ceea ce inseamna administrare WordPress in Google Cloud, iar tu sa scrii pe site sau ce faci tu pe acolo.

Ma uitam la pachete, iar pentru 200 de dolari pe luna iti ofera 20 GB spatiu pe SSD, poti gazdui maxim 5 site-uri WordPress, 100 GB trafic pe luna, numar nelimitat de vizitatori si pagini vizitate.

Cei care au site-uri mari isi permit suma respectiva, iar spatiul pe disc este decentel, insa traficul lunar nu este de ajuns, iar ceea ce depasesti este scump, adica 1$/GB. Si o sa depasesti in cazul unui site mare, pentru ca daca blogul meu este unul mic, iar tot ceea ce-i pe el este comprimat (imagini, CSS, JS etc) si tot consuma in jur de 10 GB/luna, site-urile mari trec imediat de valoarea respectiva.

Insa nu-i nimic din ceea ce nu poti rezolva cu un CDN, cum ar fi Cloudflare (plan gratuit) sau CDNsun (cu plata), daca ar fi sa aleg eu, cei de la Kinsta fiind deja pregatiti pentru asta, avand integrata optiunea de a adauga o retetea de distribuire a continutului.

Am vazut ca deja hosteaza site-uri cu foarte multi vizitatori unici pe zi sau luna.

Mai mult: fiind pasionat de tehnologie, m-am uitat pe diverse site-uri care au testat anul acesta Kinsta si alti furnizori mari de hosting in cloud (Digital Ocean, Vultr etc) iar ceilalti au cam inceput sa gafaie, in sensul ca timpul de raspuns a crescut peste limita acceptabila, atunci cand cererile multe pe secunda au venit, in timp ce in cazul celor de la Kinsta, Time To First Byte a ramas la fel de mic.

Pot sa sustina un numar nelimitat de vizitatori unici pe zi, tocmai pentru ca scaleaza in timp real, iar daca iti creste traficul pe site, probabil deschid automat noi masini virtuale. Asa ma gandesc eu ca se intampla treaba.

Locatiile pe care poti sa ti le alegi sunt in SUA si Europa. Parca in Europa este vorba despre Germania, daca mai tin eu bine minte. Daca ai un pachet pe care poti tine mai multe site-uri WordPress, unele le poti duce in SUA, iar altele in Europa, in functie de nevoi.

Foarte misto, moderna si ieftina solutia, pentru ceea ce poate. Puterea infrastructurii Google, fara batai de cap.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *