Vii la nunta lui George Clooney, dar îţi laşi telefonul acasă

securizare date

Toţi invitaţii care au participat la nunta lui George Clooney cu Amal Alamuddin, au fost rugaţi să-şi lase telefoanele mobile în camerele de hotel, primind în schimb dispozitive preplătite, care conţineau atât codul de acces la eveniment, cât şi instrucţiuni pentru o cât mai bună securizare a datelor de pe acestea.

Cu siguranţă, în weekendul care tocmai a trecut, toţi oamenii au fost cu ochii pe cel mai important eveniment al acestei perioade: nunta dintre faimosul actor american George Clooney şi frumoasa avocată de origine libaneză, Amal Alamuddin. Dacă toată lumea a fost cu ochii pe acest eveniment, tinerii însurăţei nu au dorit ca a lor nuntă să fie deranjată de către priviri indiscrete, unele care nu au fost invitate la petrecerea respectivă, aşa că au fost luate măsuri serioase pentru a fi siguri că nici măcar o fotografie nu va ajunge pe mâini dubioase.

Astfel, absolut toţi invitaţii au fost rugaţi să-şi lase telefoanele mobile sau tabletele în camerele de hotel, primind în schimb, din partea organizatorilor, dispozitive mobile preplătite care conţineau codul de acces la nuntă, precum şi informaţii despre cum aceştia îşi pot păstra în siguranţă datele de pe ele. În cazul în care unul dintre invitaţi ar fi fost destul de neinspirat şi ar fi realizat o fotografie pe care să o trimită ziarelor de scandal, există zvonuri cum că ar fi putut fi identificat telefonul de pe care s-a făcut acest lucru. A fost un fel de “ne distrăm, însă avem grijă şi de securitatea informatică a datelor noastre”.

Cu toate că discutăm despre o nuntă a unor persoane extrem de importante, acolo unde te-ai aştepta să vezi măsuri sporite de siguranţă, poate vi se par exagerate toate aceste decizii şi vă întrebaţi de ce s-a procedat aşa.

În primul rând, nu s-a dorit ca vreo fotografie de la acest eveniment să ajungă pe Internet, deoarece a fost semnat un contract de exclusivitate cu o revistă americană, veniturile obţinute astfel fiind donate în scopuri caritabile.

În al doilea rând, după tot scandalul în care fotografii compromiţătoare ale vedetelor au ajuns pe mâna hackerilor, ca mai apoi acestea să fie postate pe Internet, este normal ca încrederea ta în orice înseamnă dispozitiv mobil şi securitate a acestuia, să fie afectată. Chiar dacă toţi invitaţii acestui eveniment aveau intenţii dintre cele mai bune, nu era imposibil ca fotografiile pe care le-ar fi realizat, să ajungă la cine nu trebuie, ţinând cont că dispozitivele personale pe care le foloseau, fie că vorbim de telefoane mobile sau tablete, puteau fi deja compromise şi controlate de către alte persoane.

Astfel de tactici pentru a ţine la distanţă priviri curioase, nedorite şi rău-intenţionate, ar putea fi unele suficiente, dacă discutăm despre o nuntă de trei zile, una care permite asemenea cheltuieli, însă atunci când vorbim despre viaţa de zi cu zi, pentru a-ţi proteja datele preţioase aflate atât pe dispozitivele tale mobile, cât şi în cloud, trebuie să ai grijă să alegi parole cât mai lungi, să activezi autentificarea în doi paşi, atunci când acest lucru este posibil, să criptezi datele înainte de a le trimite în cloud şi să utilizezi un VPN, pentru a înlătura posibilitatea ca informaţiile tale să fie interceptate de către alte persoane, mai ales atunci când foloseşti reţele wireless publice.

Sursa: We Live Security

Foto: Redfishingboat

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *