Viruşii de ieri şi de azi

bug reparat

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Am cont pe forumul Kaspersky  încă din 2007, dar în ultimii trei ani nu prea am mai intrat pe acolo, deci nu am mai fost la curent cu ameninţările la adresa utilizatorilor de acasă, aşa că l-am rugat pe vechiul meu prieten richbuff, moderator al secţiunii dedicate luptei împotriva malware, să-mi facă o radiografie a ultimei perioade în ceea ce priveşte viruşii pe care a fost nevoit să-i îndepărteze din caculatoarele celor care i-au solicitat ajutorul.

Consider că astfel de informaţii din lumea reală şi nu cea a testelor sintetice, sunt mult mai relevante.

Iată ce mi-a transmis richbuff:

Dacă prin 2010 secţiunea în engleză a forumului Kaspersky era invadată de persoane care aveau P.C-urile infectate cu TDSS rootkit, în ultimii doi ani a fost destul de linişte în acea parte a forumului. Fără TDSS rootkit, Monder troian sau anti-viruşi falşi. Cele mai mai multe persoane au venit să-i ceară ajutorul în legătură cu Java cache şi pentru a dezinstala tot felul de programe adware şi toolbars.

Dacă în secţiunea în engleză a forumului a fost linişte, nu la fel s-a întâmplat şi în cea din estul Europei, unde în urmă cu doi ani a fost o epidemie masivă de infecţii cu variante ale troianului Cryptor.

În acest moment, în Europa de Est, cei mai importanţi viruşi care ameninţă calculatoarele noastre, sunt: Trojan Cryptor şi Windows Locker, urmaţi la distanţă de programe rootkit: TDSS, Zeus, ZeroAccess.

Foto: Mark Rain

Da-i share pe:
TwitterFacebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *