Google indexeaza din ce in ce mai greu articolele de pe blog

Update (05.08.2016): Google imi indexeaza iar foarte rapid articolele de pe blog. Puteti citi in noul articol ce trebuie sa faceti pentru ca Google sa va indexeze cat mai rapid articolele de pe blog.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Sper sa va fie de folos aceste informatii.

Google indexeaza din ce in ce mai greu articolele de pe blog

Am observat ca Google imi indexeaza din ce in ce mai greu articolele de pe blog, in sensul ca dureaza mult, in jur de o zi, pana acestea apar in importantul motor de cautare.

Nu prea am mai scris des pe blog, in ultimul an de zile, din cauza problemelor avute, aceasta putand fi una dintre cauze, insa nu cred ca este singura.

Inainte, imediat ce apasam butonul “Publica” articolul era prezent in Google. Fara sa-i dau share pe nicaieri, fara sa-l mai public prin alte parti. Dupa, dupa ce s-au mai stricat lucrurile, daca doreai sa-ti indexezi rapid articolul, puteai sa-i dai share in Google Plus sau pe alte retele de socializare, site-uri de articole sau alte astfel de prezente web cu o mai mare putere in comparatie cu blogul meu.

De curand, vad ca nici Google Plus nu mai are o asa de mare putere, semn ca Google a facut si alte modificari pe acolo.

Probabil, acum conteaza mult mai mult alte lucruri pentru a-ti fi indexate rapid in Google articolele de pe blog: cat de des scrii pe blog, cat de mult timp petrec pe acesta vizitatorii tai, cati fani ai pe retelele sociale si cati iti viziteaza pagina, iti dau share, cata autoritate are blogul tau in Google.

Cred ca Google a facut ceva modificari in felul in care blogurile, site-urile in general, sunt vazute de catre importantul motor de cautare si cum sunt ele clasificate. Cele mai mari sunt indexate mai rapid, iar cele mai mici un pic mai greu.

Si aici nu ma refer doar la blogul meu, ci si la alte bloguri mai vechi si mai importante decat al meu. Am urmarit la cat timp dupa publicare le sunt indexate articolele in Google si situatia nu este diferita fata de a mea. Si articolele lor apar in Google tot la multe ore dupa ce au fost publicate.

La fel se intampla si in cazul meu, cu toate ca in trecut, dupa cum am mai scris mai sus, articolele apareau instant in Google. Asta fara sa am vreo penalizare, iar blogul este foarte bine optimizat Google PageSpeed, se incarca rapid, are sitemap si asa mai departe. Asta se intampla si cu alt blog pe care il am.

Daca mie Google imi indexeaza greu articolele in acest moment, dupa ce le public, deoarece nu prea am mai scris in ultimul an de zile (dupa cam o zi) ma intreb cat dureaza in cazul blogurilor noi. Probabil, mai multe zile, acestea neavand deloc autoritate in Google.

Desigur, sunt si exceptii, pentru ca articolul “Pokemon Go este un joc pentru pokemoni” a fost indexat foarte repede in Google, asta insemnand ca motorul de cautare american tine cont si despre faptul daca scrii despre subiectele cele mai arzatoare ale zilei. Din pacate, subiectele intens dezbatute sunt “rontaite” si de site-urile mari, asa ca tot nu primesti prea mult trafic, deoarece nu vei putea fi in Google niciodata inaintea lor. Acestea au bugete mari, au oameni specializati pe SEO, au trafic urias si tu, un amarat de blog, ingrijit de catre o singura persoana, nu te poti compara cu ele.

Vedem ce se intampla in continuare, dupa ce voi scrie mai des pe aici, daca imi vor fi indexate mai repede articolele de pe blog.

Desigur, am pierdut si foarte multe linkuri importante, daca nu am mai scris pe aici, insa imi voi reveni eu, mai ales ca am ambitia necesara. Cu toate astea, inca am un link important in Softpedia si altul in DMOZ.

Va tin la curent cu tot ceea ce se mai intampla in legatura cu acest subiect si cu lucrurile pe care le voi mai citi pe Google despre ceea ce mai reprezinta SEO in zilele noastre, dupa atat de multele modificari aduse de catre cel mai important motor de cautare al zilelor noastre, de acolo de unde iti vine cel mai mult trafic, cel putin in cazul meu, care nu ma omor dupa retelele sociale.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *