Google PageSpeed User Experience a ieşit din beta

scriam în urmă cu trei luni că Google a venit cu un nou punct de reper în cadrul PageSpeed şi anume experienţa utilizatorului (UX – User Experience), care la acel moment se afla în stadiu beta.

Iată că astăzi a ieşit din acea stare şi influenţează punctajul pe care un site îl obţine, cât şi poziţionarea lui în motorul de căutare, în funcţie de cât de bine este acesta optimizat pentru toate dispozitivele, fie că vorbim de desktop, tabletă sau telefon mobil.

Chiar eram curios dacă vor acorda puncte în plus celor care au un procentaj de 100% pentru User Experience şi răspunsul este negativ. Cik.ro obţine pentru mobil 86 de puncte, tot atâtea câte avea atunci când UX se afla în beta şi rezultatul acestuia nu era luat în considerare.

Surpriza vine atunci când renunţ la optimizări, deoarece scorul scade drastic, de la 86 de puncte la numai 59.

Dacă vreţi să vedeţi ce rezultat obţineţi în cadrul Google PageSpeed User Experience şi eventual să remediaţi unele dintre problemele semnalate, o puteţi face dând click pe acest link.

scor Google PageSpeed User Experience

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

2 Comments

  1. Cu noul algoritm al lui Google (Penguin) pur si simplu parca se distruge toate uneltele SEO. Ce crezi ca e de facut in 2014 pentru optimizarea site-urilor?

    • On-page: site-ul sa respecte/indeplineasca recomandarile Google PageSpeed, continut unic, de calitate si cat mai putine link-uri externe.
      Off-page: link-uri “dofollow” din site-uri cu PageRank mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *