No Uptime Robot

Pe la sfarsitul lui 2013, va recomandam un serviciu gratuit de monitorizare a site-ului, denumit Uptime Robot. Era si gratuit si bun, deoarece puteai sa-l setezi sa-ti verifice site-ul la fiecare cinci minute, pentru a vedea daca totul este in regula cu acesta. Atunci cand site-ul nu functiona, erai instiintat prin e-mail. La fel si atunci cand isi revenea, pentru a sti exact cat timp a fost down. In plus, puteai alege HTTP ca metoda de interogare, nu ping, fiind mai bine asa, deoarece poti primi raspuns la ping si daca site-ul este jos.

Pe la sfarsitul lui 2014, ca aproape orice serviciu gratuit, Uptime Robot a inceput sa o ia razna. Astfel, am primit peste 250 de e-mailuri cum ca blogul este down, desi il verificam si vedeam ca totul este bine, atat din Romania, cat si de pe VPN-uri din afara.

Cei de la Uptime Robot au anuntat pe blog ca au fost ceva probleme cu supraincarcarea serverelor, probleme pe care cica le-au rezolvat. Eu oprisem monitorizarea, enervat fiind de prea multele e-mailuri primite, insa am zis sa incerc iar, daca tot zic ei ca-i bine acum.

Si am mai incercat. De doua ori.

Ce credeti ca s-a intamplat?

Exact! Iar am primit multe e-mailuri ca blogul este down, desi nu era cazul.

monitorizare uptime site uptime robot

Gata! Am oprit monitorizarea Uptime Robot, dupa cum puteti vedea in captura de mai sus, si chiar uitasem de ei, asta pana cand in urma cu vreo saptamana am primit un e-mail din partea acestora, cum ca au lansat serviciul cu plata. Foarte tare, mai ales ca poti sa platesti si prin SMS, dar lasa…

Si mai tare este ceea ce am putut sa citesc pe forumul Softpedia, in sectiunea unde se discuta despre web hosting. Acolo, un baiat se intreba ce se intampla cu firma de hosting, pentru ca site-ul lui a fost down cate o jumatate de zi, deoarece asa ii spune Uptime Robot. Daca asa zice Uptime Robot, inseamna ca asa si este!

Topicul respectiv este pe prima pagina si mi-a atras atentia pentru ca-i vorba si despre firma mea de hosting, iar acel downtime nu a existat. Daca nu intra pe blogul meu sau nu-i va spune cineva, acel utilizator va ramane mereu cu impresia ca firma de hosting a fost de vina, nu Uptime Robot. In plus, ii va face si pe altii sa creada acelasi lucru.

De cele mai multe ori sunt de partea clientilor companiilor de hosting, fiind si eu unul dintre ei, insa la cate citesc pe forumurile de la noi, lucruri care sfideaza realitatea, tot sa ai firma de gazduire in Romania…

monitorizare uptime site uptime robot

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *