Sa-mi deschid blog in engleza sau in romana?

Inainte de a porni treaba cu acest blog, m-am gandit mult daca sa fie in romana sau in engleza. M-am gandit ca in engleza ar fi mai bine, deoarece te poti dezvolta mult mai mult, scrisul tau poate ajunge la mai multa lume, ceea ce s-ar traduce prin vizite mai multe si, implicit, beneficii mai numeroase.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

L-am deschis in romana, deoarece mi-a fost frica de faptul ca nu stapanesc limba engleza la perfectie. Daca tot incerci sa faci un lucru, macar fa-l bine, mi-am zis eu. Cu romana spun eu ca ma descurc destul de bine, insa engleza inca imi mai face unele probleme, mai ales la timpul trecut.

Cu toate astea, cred ca m-as fi descurcat binisor daca l-as fi deschis pentru vorbitorii / cititorii de limba engleza. Poate mult mai bine decat in prezent.

Asta pentru ca am observat un lucru deosebit de important: orice ai scrie pe blog, oricat de mult ai incerca sa-i ajuti pe oameni, pe la noi foarte rar primesti si un simplu “multumesc”. Nu la fel se intampla prin afara.

Exemplu clar: am postat mai multe tutoriale pe YouTube, pentru a vedea cum mai merge AdSense‎, iar cei carora chiar le-au fost de folos, nu au ezitat sa-mi multumeasca.

blog in engleza sau romana

Pe la noi, daca incerci sa ajuti un pic, nu doar ca nu esti apreciat, dar te mai poti pomeni si cu vreo injuratura, asa cum s-a intamplat de cateva ori pe aici. Pentru a fi in rand cu persoanele care te injura, trebuie sa-i pomenesti si tu pe altii. Cam asa aduci trafic: atacuri, injurii, soc, groaza si mult pr0n.

Daca as putea sa dau timpul inapoi, m-as gandi de mai multe ori inainte de a mai lua hotararea de a-mi deschide blog in limba romana.

Asa, pentru viitor.

Share it on:
TwitterFacebook

3 Comments

  1. Eu de 3,4 ani ma chinuiesc sa deschid ceva pe en. Inca merge bine aici, mi-e greu sa aloc timp si pentru “afara”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *