Cum să deblochezi un iPhone blocat în iCloud

iPhone

Am tot văzut dispozitive Apple, în special iPhone, vândute la preţuri de nimic pe Okazii, în căutarea unor cumpărători neinspiraţi şi amatori de chilipiruri. Preţurile sunt cuprinse între 200-400 de lei, iar explicaţia unor astfel de sume incredibil de mici, este una singură: acele iPhone-uri sunt blocate în iCloud. Începând cu iOS 7, Apple a introdus această măsură de securitate, pentru a veni în ajutorul clienţilor săi care îşi pierd dispozitivul sau le este furat. Aceştia au la dispoziţie aplicaţia “Find My iPhone”, care le permite localizarea cu precizie a telefonului mobil pierdut. În alte ţări, autorităţile vin repede în ajutorul celor care doresc să-şi recupereze bunul, însă în ţara noastră aşa ceva este mai greu, pentru că până te duci la poliţie, până completezi o mulţime de acte, până vezi dacă are chef poliţistul respectiv să te ajute, iPierdut o grămadă de timp.

Cum să deblochezi un iPhone blocat în iCloud? Este simplu: nu poţi!

O să găsiţi tot felul de persoane pe Internet, care vă vor promite că pot face acest lucru, însă mai mult ca sigur că veţi lua încă o ţeapă, pe lângă cea pe care deja aţi luat-o, atunci când aţi cumpărat un iPhone blocat în iCloud, care mai mult ca sigur a fost furat.

Nu merge să deblochezi un iPhone blocat în iCloud, pentru că problema nu este una locală, ci îşi găseşte rezolvarea doar cu ajutorul serverelor celor de la Apple. Au existat nişte hackeri care au spus, nu cu mult timp în urmă, că au descoperit o cale de a debloca un iPhone blocat în iCloud, cu ajutorul unei vulnerabilităţi în certificatele SSL instalate pe serverele Apple, însă nu au adus nicio dovadă în acest sens, aşa că mulţi au considerat drept laude aceste afirmaţii.

Alţii au încercat să facă jailbreak, însă nu au reuşit decât să se aleagă, cel mult, cu un iPhone pe post de iPod, deoarece reţeaua nu le va funcţiona niciodată.

Singura metodă de a scăpa de iCloud, este să schimbi placa de bază a iPhone-ului. Evident, noua placă de bază trebuie să fie neblocată în iCloud şi unlocked, adică telefonul să poată fi folosit în orice reţea. Spun asta, pentru că veţi găsi plăci de bază la mâna a doua, la preţuri în jurul a 100 de lei, adică rişti să-ţi iei o nouă ţeapă. O placă de bază neblocată în iCloud şi unlocked, costă undeva între 500-700 de lei, fără a lua în calcul manopera, deci aceasta nu este o opţiune.

Cel mai bine este să-ţi cumperi un iPhone care nu este blocat în iCloud sau în vreo reţea, de la un vânzător serios, care are factură pentru el, fiindcă este varianta cea mai bună şi morală pentru tine. Pentru a nu fi păcăliţi atunci când cumpăraţi un iPhone, verificaţi dacă acesta este blocat în iCloud, conectandu-l la Internet, după care îi daţi un hard reset, ca mai apoi să vă conectaţi cu al vostru cont de iCloud.

Cumpărând un iPhone la 200 de lei, care este blocat în iCloud, nu numai că nu vei avea ce face cu el, mai bine spus o să-l foloseşti pe post de bibelou, dar vei fi şi părtaş la încurajarea furturilor de telefoane.

Foto: Ian Higgins

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *