De ce nu ar trebui sa adaugi pe blog pluginuri de share pe retelele sociale

De ce nu ar trebui sa adaugi pe blog pluginuri de share pe retelele sociale

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Nu-mi plac retelele sociale, in special Facebook, pe care il consider un site de pierdut timpul si de prostire. Asta se intampla cam cu majoritatea celor care intra pe acolo. De exemplu, atunci cand intram pe Facebook sa mai postez cate un articol, videoclip, in grupurile de pe acolo, mereu vedeam postate mesaje de genul: “Daca locuinta ar lua foc si mama ta ar fi acolo, te-ai arunca in foc dupa ea?” iar ceata de destepti raspundea in cor “Da, m-as arunca dupa ea” si LIKE si SHARE.

Cum vedeam asa ceva, ieseam imediat, pentru ca prostia este molipsitoare. Acolo este Raiul semi-analfabetilor, al cocalarilor si al printeselor triste.

Si am tot iesit, pana ce, anul trecut, mi-a scris acolo un blogger cunoscut, care preluase prin embed videoclipul meu filmat de Ziua Nationala a Romaniei, iar eu am vazut mesajul peste mai bine de o luna de zile, atunci cand i-am si raspuns. O fi zis ca nu vreau sa discut cu el sau cine stie, dar pur si simplu nu am intrat pe Facebook.

De asta nu am nici like-uri multe pe retele sociale: pentru ca nu ma pricep la lucruri care nu-mi fac placere. Tot respectul pentru cei putini care fac bani din asa ceva, pentru ca mai exista si astfel de oameni, insa, in marea lor majoritate, cei de pe acolo sunt precum persoanele pe care vi le-am descris mai sus.

Cu toate acestea, am realizat cateva modificari pe blog zilele trecute si am adaugat si butoane de share pe retelele sociale cele mai “importante”.

Cu ocazia asta am observat ca pluginurile WordPress pentru adaugarea butoanelor de pe retelele sociale sunt total nefolositoare. Am incercat mai multe si absolut toate dintre acestea iti adauga pe blog site-ul celui care a dezvoltat pluginul. Adica pentru a da share unei postari pe o retea sociala, trebuie sa treci prin site-ul altuia, ceea ce nu mi se pare deloc in regula. Asta pentru ca-ti umpli absolut orice articol de linkuri dubioase.

Cred ca WordPress ar trebui sa faca ceva in directia asta, in ideea de a-i obliga sa joace corect pe toti dezvoltatorii de astfel de pluginuri dubioase.

Chiar nu este necesar sa accesezi site-uri externe pentru a adauga o astfel de functionalitate pe blog. Mi se pare abuziv sa te folosesti de niste lucruri marunte pentru a le parazita altora blogurile.

Daca doriti butoane de share pe blog, puteti sa adaugati voi unele, editand direct fisierele temei pe care o folositi, deoarece resurse sunt destule pe Internet, nu apeland la pluginuri WordPress dezvoltate de niste oameni care considera ca pentru cateva linii de cod trebuie sa faci plecaciuni in fata lor.

Mai rau este ca multe dintre aceste pluginuri WordPress de share pe retelele sociale au cateva sute de mii de persoane care le folosesc, multe dintre ele nestiind ca nu este in regula ceea ce fac respectivele module.

Tocmai de asta m-am gandit ca ar fi necesar sa scriu pe aici, pentru a nu va umple blogul de pluginuri care nu doar ca nu sunt necesare, ci chiar pot fi daunatoare, din toate punctele de vedere: de la SEO si pana la siguranta blogului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *