Flush DNS cache in DD-WRT si Windows

Tot modificand pe aici DNS-urile dupa ce am schimbat firma de hosting si, mai apoi, am trecut pe Cloudflare, am observat ca inca sunt probleme prin tara noastra cu propagarea acestora, in sensul ca de fiecare data a durat vreo doua zile sau mai bine, cel putin la mine in retea. Daca prin alte parti propagarea a durat cateva minute sau ore, pe aici pe la mine am asteptat de mi-a venit rau.

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Si atunci cand vezi ca astepti prea multi, incerci si tu diverse lucruri.

Unul dintre acestea ar fi stergerea / improspatarea DNS cache-ului, chiar daca esti nevoit sa realizezi acest lucru de mai multe ori, pana DNS-urile se propaga complet si in reteaua ta.

Pentru a da flush la DNS cache in routerul vostru cu DD-WRT, trebuie sa realizati urmatorii pasi:

1. Trebuie sa porniti, daca nu este deja, Telnet din interfata DD-WRT. Default este activat si puteti vedea acest lucru in sectiunea: Services / Services.

2. Sa activati ( instalati) Telnet si in Windows, el fiind oprit din fabrica. In Windows 8: Control Panel / Programs and Features / Turn Windows Features On or Off / Bifati Telnet si dati OK, dupa care asteptati… si asteptati … si asteptati, pentru ca-i Windows si dureaza.

3. Deschideti command prompt in Widows (Start – Run – CMD) si dati comanda „telnet 192.168.1.1” Puteti scrie si direct in Run „telnet”, iar in fereastra care se deschide dati comanda „open 192.168.1.1”.

Utilizatorul este intotdeauna „root”, indiferent de numele ales in interfata DD-WRT, iar parola este parola routerului vostru.

4. Una dintre comenzile pentru flush DNS cache in DD-WRT este „killall -1 dnsmasq”. Dupa care dati un ping, sa vedeti daca s-a schimbat ceva (ping -c 3 domeniu vostru). Cateodata trebuie data comanda de doua ori. Eventual puteti folosi comanda „reboot” pentru a restarta routerul.

Pentru a da flush DNS cache in Windows, folositi in command prompt comanda: ipconfig /flushdns.

Dupa, stergeti si cache-ul browserului. Puteti vedea DNS-ul in Chrome Browser, folosind comanda: chrome://net-internals/#dns

De obicei, trebuie sa folositi de mai multe ori aceste comenzi, pana se actualizeaza cache-ul si la ISP-ul vostru.

Aceasta este una dintre solutii, alta fiind fortarea noului IP al site-ului, din Windows sau DD-WRT, pana se propaga in totalitate nameserverele.

Puteti vedea aici un tutorial video despre ce trebuie sa faceti pentru a da flush DND cache in routerul cu DD-WRT sau Windows.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *