Quttera plugin – Protectie blog WordPress

Am observat ca la moda acum sunt scanerele de brute-force WordPress, bune pentru cei care-si pun parole de genul „123456”, sau cele care cauta pluginuri vulnerabile. De asta este bine sa alegeti o parola cat mai lunga si sa actualizati mereu toate programele pe care le folositi.

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

„Baietii destepti” scaneaza, reusesc sa ia acces in site-ul vostru si de acolo fac ceea ce vor ei. De obicei, adauga linkuri catre site-urile lor, pentru a le ridica in cautarile Google. Nu-i exclus sa adauge si malware pe acolo.

De cele mai multe ori, nici nu-ti dai seama ca blogul ti-a fost spart si face, de exemplu, trimitere catre un site pentru adulti, deoarece linkurile sunt invizibile, chiar daca-s pe prima pagina.

Ceva de genul: <div style=”display: none;„><a href=”site-ul hackerilor” title=”site pentru adulti”>ancora (cuvantul cheie pentru optimizare Google)</a></div>

Asta-i un mod rapid si sigur de a ajunge la inchisoare, insa unora nu le pasa. Vor sa se imbogateasca rapid. Pentru unii este o lauda sa ajunga pe acolo, in timp ce pentru oamenii normali inchisoarea reprezinta o adevarata sperietoare.

Nu ar fi tocmai in regula ca pe blogul tau sa exista linkuri catre nu stiu ce site-uri dubioase, pentru a-i imbogati pe altii si a-ti distruge munca, nu? Se stie ca Google nu apreciaza linkurile catre site-urile pentru adulti sau cele care contin malware (virusi) pe ele.

Pentru a veni in ajutorul meu si al vostru, am cautat o solutie de a scana blogul, care sa fie simpla (asa cum imi place mie), sa nu consume resurse multe si gratuita.

Astfel, am gasit Quttera Web Malware Scanner, un plugin WordPress care scaneaza dupa tot felul de vulnerabilitati, malware, linkuri externe, blacklist si asa mai departe.

Imi place simplitatea acestui plugin WordPress si faptul ca scanarea este realizata in cloud, asta insemnand ca nu va consuma resursele hardware ale gazduirii voastre.

Ca minusuri, scanarea dureaza destul de mult, mai ales in cazul blogurilor mari, iar conexiunea nu-i securizata (HTTPS).

Pentru cei care nu aveti bloguri pe WordPress, pentru a folosi acest plugin, puteti utiliza versiunea on-line a scanerului, direct pe site-ul Quttera.

Sper sa va fie de ajutor.

Analiza blog Quttera Web Malware Scanner

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *