Cum se mai misca AdSense pe YouTube

Am tot testat, in ultimul timp, sa vad cum se mai misca AdSense pe YouTube. Din pacate, in Romania, pentru utilizatorii obisnuiti, nu prea exista alte metode mai banoase pe care sa le ofere Google, in ideea de a-ti monetiza videoclipurile de pe YouTube, spre deosebire de tarile mai avansate, unde uneltele sunt mai multe.

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

La noi este cu reclame AdSense, cu click pe ele si de unde vine acel click. Daca vine din Romania, este platit foarte prost, daca provine din Statele Unite sau alte tari la fel de avansate (Austria, Belgia, Germania, Australia etc) este platit mai bine. Recordul cred ca a fost de 82 de centi, pe un click venit din Austria, la un videoclip “How to”.

Cum tot testez eu pe aici, am vrut sa vad si cati bani aduc videoclipurile filmate la evenimentele sportive, asa ca am filmat mult la FIBA 3×3 European Championships 2016, am editat videoclipurile, in sensul ca am pus watermark pe ele, dupa care le-am urcat pe YouTube, incepand cu data de doua septembrie, ca mai apoi sa le pun embed pe LiveLeak, pentru a veni trafic de calitate inspre acestea.

Desigur, mi-am luat portia de troleala pe LiveLeak, ca nimeni nu a scapat de asa ceva, pe acolo fiind multi oameni destepti, care se plictisesc repede daca nu pui videoclipuri care sa aiba legatura cu tema site-ului, adica unele violente, insa am trecut peste, mai ales ca unele mesaje sunt amuzante.

Unele nu au fost amuzante, adica am primit mesaje private in care unii imi doreau tot felul de lucruri si m-au anuntat ca m-au blocat, ca m-au raportat ca spam si asa mai departe. Amenintarile lor nu au avut nici un efect, deoarece moderatorii de acolo stiu ca acel continut este al meu, unic, necopiat de la altii.

Dupa o perioada, am aruncat o privire pe Google Analytics, din interfata YouTube, sa vad cum s-au miscat acele videoclipuri, din punct de vedere al veniturilor estimate.

Suma cea mai “mare” a venit, dupa cum era de asteptat, la data de 3.09.2016, adica 2,40$. Atunci am incarcat videoclipul cu majoretele de la “Dracula’s Girls”, cel care a strans in jur de 3,500 de vizionari. Fetele atrag, se stie asta, si daca as avea sa pun doar astfel de lucruri pe LiveLeak, totul ar fi in regula cu utilizatorii de acolo.

monetizare videoclipuri youtube adsense bani online

Per total, venitul estimat este undeva pana in 7$, adica o suma infima.

Singurul lucru de retinut din testul asta este ca lucrurile merg, atat timp cat ai continut mult.

Ma gandesc sa fac ceva in viitorul apropiat, tot legat de YouTube si AdSense, care sa se miste un pic mai bine si sa aduca niste venituri decente, nu glumele de mai sus.

Sper sa va fie de folos informatiile de mai sus, impreuna cu articolul “Mai multe vizite si mai multi bani pentru videoclipurile tale de pe YouTube“.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *