WordPress blog: semne bune SSL-ul are si articole care sunt indexate mai repede in Google

Au trecut doar cateva zile de cand am instalat un certificat SSL pe blog si deja am vazut primele efecte: in Google Romania, limba romana, site-ul a urcat pe locul doi pentru cuvantul „cik”, de pe 6. Mai danseaza de pe 2 pe 3, insa are tendinta de a sta mai mult pe pozitia secunda. Pentru „Adrian Tanase” a trecut pe prima pagina, de pe pagina a doua.

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Asta dupa ce Google mi-a indexat prima pagina a blogului cu https. Deocamdata, nu au fost indexate drept purtatoare de SSL toate articolele, deoarece am observat ca importantul motor de cautare are obiceiul de a face acest lucru cu postarile care sunt accesate mai des. Daca omul intra mai des pe un articol si Google il indexeaza mai repede ca fiind trimis de pe o conexiune securizata.

Chiar si asa, semnele sunt pozitive dupa instalarea certificatului SSL, insa trebuie sa mai treaca o perioada, pentru a spune cu certitudine ca-i de bine. Va voi scrie aici, cu siguranta, desi pe multi dintre cei care si-au instalat SSL pe site ii veti auzi cat de nasol este si ca nu-i de bine, in ideea de a fi doar ei cu SSL, nu si altii. Mie nu-mi pasa de lucrurile astea. Daca sunt din ce in ce mai multe site-uri care isi imbunatatesc securitatea, pe a lor si a vizitatorilor lor, nu poate fi decat de bine.

Dupa ce am instalat certificatul SSL, am mai realizat si alte lucruri, pentru a ajuta la indexarea blogului si la indexarea articolelor noi, deoarece v-am scris pe aici ca sunt probleme in acest sens, eu nemaifiind prezent prea des pe aici, in ultimul an, din cauza problemelor avute.

Mi-am calcat pe inima si am pus Google Analytics, pe care inainte il foloseam doar din cand in cand, atunci cand doream sa vad daca sunt probleme cu blogul in Google Webmasters. Nu foloseam Google Analytics pentru a nu adauga JavaScript inutil pe blog, deoarece stiti cat de mult tin sa mi se incarce blogul cat mai repede si sa fie cat mai bine optimizat in Google PageSpeed. Clar, JavaScript-ul extern iti strica atat scorul Google PageSpeed, cat si un pic din viteza de incarcare a site-ului.

Cu toate astea, l-am adaugat… nu fara bataie de cap, deoarece eu inainte utilizam un plugin WordPress care intre timp nu mai este bun de nimic, deoarece foloseste metoda veche de Google Analytics, cu ga.js si nu metoda noua, cu analytics.js. Nu stiam de ce nu reusesc sa-mi verific site-ul in Google Analytics, atunci cand trimiteam cererea.

Trecand peste lucruri noi (pentru mine) aparute in legatura cu Google Analytics, am trimis si sitemap-ul blogului in Google Webmasters, pentru a ajuta la indexarea mai rapida cu https a articolelor, precum si pentru faptul ca am mutat pe aici vreo 350 de articole de pe un blog Blogger, pe care le-am publicat cu data la care au fost scrise ele initial.

Unde vreau sa ajung este ca am publicat mai devreme un articol, iar acesta a fost indexat in Google imediat.

SSL si articole care sunt indexate mai repede in Google

Iar acum vreau sa va arat de ce este atat de important ca articolele tale de pe blog sa fie indexate cat mai repede, adica sa ajunga de indata in Google: pentru ca pe ele vin vizitatori, mai ales cand scrii printre primii despre un lucru, iar site-urile mari, „rechinii”, inca dorm si nu au apucat pana acum sa te trimita pe a zecea pagina din Google.

vizitator google articol indexat repedevizitator google articol indexat repede blog

Nu-i nimic, o vor face maine, pentru ca nu te poti impotrivi, insa pana atunci mai culegi si tu cate un vizitator sau doi.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *