YouTube. Schimba canalul sau schimba contul?

Mult timp, nu mi-a aparut noua interfata YouTube, asa ca o foloseam cu destul de multa voiosie pe cea veche, care nu era perfecta, insa macar o invatasem. Stiam ce vrea Google si pe unde gasesc lucrurile de care am nevoie.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Dupa schimbare, m-am uitat mult timp pe acolo, incercand sa schimb de pe un canal pe altul. Nu aveam eu de unde sa stiu ca YouTube a tradus acum “cont” in loc de “canal”. Google ne-a invatat ca un cont este un cont, iar un canal de YouTube este un canal de YouTube. Dupa ce te autentificai pe YouTube, adica intrai in cont, schimbai de acolo canalul pe care doreai sa-l vizionezi sau modifici.

Acum, “canal” se numeste “cont” pe YouTube. Fie!

schimba contul sau canalul pe youtube google

Din cauza acestor lucruri mai mici sau mai mari, am zis mereu ca Google o va lua in jos. Este o companie uriasa, care nu tine cont absolut deloc de parerile utilizatorilor. Asa cum a facut si atunci cand ne-a bagat pe gat acel player HTML5 pe YouTube, tehnologie mai noua, insa nefinisata, care consuma vizibil mai mult procesor chiar si acum, ca auzi ventilatorul CPU-ului cum porneste, ceea ce nu se intampla, la aceeasi rezolutie, cu tehnologia mai veche: Flash Player NPAPI. Nu este nevoie sa te mai uiti in Process Explorer, pentru a confirma frecventa mult mai mare a procesorului, atunci cand folosesti HTML5 Player.

Nici macar nu ne-a dat posibilitatea sa mai utilizam in continuare tehnologia veche. Din contra, tot schimba pe YouTube, sa se asigure ca nu mai functioneaza nici un fel de extensie care forteaza Flash-ul pe YouTube, nu ca ar fi prea bun acel Flash experimental utilizat de Chrome si denumit PepperFlash.

La fel si pe Firefox, unul dintre putinele browsere mari unde mai puteai folosi Flash NPAPI, dezactivand HTML5 cu mai multe extensii. Nici macar una nu mai functioneaza corect, ca doar Google participa cu donatia cea mai mare pe la Mozilla.

Adica hai sa folosim tehnologia mai noua, care este mult mai slaba si care consuma mult mai mult curent, in comparatie cu aia veche. De ce sa o imbunatatim pe asta noua si intre timp sa o lasam si pe cea veche?

Google nu a ascultat niciodata de utilizatori si isi va sapa singur groapa. La fel ca un halterofil care poate sa ridice o anumita greutate, ca mai apoi sa i se aseze o pasare pe bara greutatilor, chestie infima, insa de ajuns pentru a-l dobori.

Lucrurile astea mici fac diferenta, precum “cont” si “canal” pe YouTube, insa Google nu stie sa asculte de ele.

2 Comments

  1. Pai si lumea care trebuie sa cumpere hardware? cum s-o faca?

    • Corect. Marius, o sa va arat ca o placa video veche, din 2009, pe AGP (4650 HD), poate rula video 1080p la 50-60 Mbps bit rate si 60 fps fara probleme, cu un procesor cu un singur nucleu, care sta in frecventa mica la blu-ray normal, atat timp cat videoclipul este accelerat de placa video.

      Cumpara calculator nou, ca avem noi grija sa iti livram acelasi lucru, dar care consuma resurse mult mai multe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *