Hostingul shared romanesc sufera la capitolul ofertelor echilibrate

De fiecare data cand incerc sa scriu mai multe articole pe aici, se intampla cate ceva cu gazduirea mea. Penultima data, nu imi mai puteam accesa blogurile… sau blogu… sau subdomeniul. Am filmat si le-ar aratat ca totul functioneaza perfect, doar pe blogul meu nu pot sa intru. I-am lasat sa intre in PC si sa vada cu ochii lor, pentru ca treaba asta s-a intamplat pe parcursul mai multor zile. Adica este aiurea sa fii nevoit sa intri pe blogul tau prin proxy, pentru ca au setat ei mai agresiv vreun filtru anti-DDoS in firewall sau cine stie ce or fi facut pe acolo.

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

nu imi pot accesa blogul

Dupa treaba asta, singurul lucru bun este ca mi-au lasat la liber resursele hardware, in CPanel, dupa cum puteti vedea mai jos, adica in momentul de fata pot duce mult trafic. Trafic sa am… Sper sa le lase asa.

resurse nelimitate gazduire shared

Din pacate, cred ca au procedat la fel si cu alti utilizatori si scriu ca nu-i bine, pentru ca unii chiar abuzeaza de ele. Asta inseamna ca ultima problema, cea mai recenta adica, a fost ca au existat destule situatii zilele trecute cand resursele hardware ale serverului erau utilizate aproape la maxim. Nu am mai vazut niciodata pe aici ca RAM-ul si procesorul serverului sa ruleze atat de aproape de limita. Cand se intampla asta, totul se misca greu: CPanel, interfata de administrare WordPress, blogul. Dureaza zeci de secunde pana le poti accesa.

incarcare mare server cpu ram

Atunci cand apar astfel de probleme, incep sa ma gandesc iar la alte firme de hosting de la noi si imi dau seama ca nu prea am unde sa ma duc. Cu toate problemele care s-au intamplat pe aici, gazduirea este ieftina si poate fi platita prin SMS, iar credit se strange de la o luna la alta, banutii putini fiind cheltuiti pentru lucruri mult mai importante, nu pentru hosting.

Chiar si asa, nu pot sa ma abtin sa nu arunc un ochi pe ofertele de gazduire shared ale firmelor romanesti. Chiar si in acest moment, marea lor problema este reprezentata de dezechilibrul resurselor oferite.

Aici ma refer la hostingul shared clasic, nu la WordPress hosting, deoarece gazduirea WordPress in Romania este o gluma proasta. Putine firme, unele cu preturi decente, dar 20 de procese simultane, iar altele cu preturi mari si resurse hardware la jumatate fata de ofertele clasice de hosting. Daca WordPress hosting in Romania este doar o denumire pompoasa pentru ceva prost, in afara tarii pe WordPress hosting chiar poti tine un blog cu multi vizitatori. Desigur, costa mai mult, insa preturile sunt si ele pentru conditiile din afara tarii.

Revenind la hosting shared “clasic”, in Romania nu poti gasi o oferta echilibrata din toate punctele de vedere: spatiu, procese simultane (inclusiv baza de date), pRAM, vRAM, IOPS, php_memory_limit, CPU, IP dedicat si asa mai departe. Indiferent de pret, parca acele pachete sunt realizate impotriva clientilor, pentru ca trebuie sa lipseasca ceva sau sa fie in plus altceva care nu-ti trebuie.

Am pus ochii pe o firma care are cat de cat pachete shared mai echilibrate (web365), pe care le poti testa direct, fara sa te inregistrezi si mai are ca plus faptul ca serverele sunt colocate tot la M247, precum furnizorul de acum, insa deocamdata, asa cum am mai scris, sunt alte lucruri mai importante de facut, iar gazduirea pe care o am respira, functioneaza, cu toate problemele ei.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *