Redirect articole blog pe HTTPS – SSL si redirectionare postari. Serviciu bun de monitorizare uptime site

Am avut ceva probleme cu blogul in ultimul timp, in sensul ca pica de foarte multe ori in fiecare zi. Se intampla sa pice si de zece ori pe zi. Nu pentru o perioada foarte mare, ci discutam despre minute, insa chestie foarte enervanta.

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Pentru monitorizare uptime blog, folosesc serviciul gratuit denumit “Uptime Robot“, care monitorizeaza blogul o data la cinci minute. Desigur, exista si varianta cu plata, care verifica uptime-ul site-ului din minut in minut.

Uptime Robot nu este chiar cel mai sigur mod de a verifica daca totul este in regula cu gazduirea ta, deoarece se stie ca in trecut dadea destul de multe fals-pozitive, din cauza faptului ca serverele care tineau serviciul gratuit erau incarcate peste limita.

Intre timp, lucrurile s-au mai schimbat, in sensul ca nu mai exista atat de multe alerte false ca ti-a picat blogul, datorita faptului ca a fost adaugat hardware mai mult si, cel mai important, pentru ca atunci cand sistemul detecteaza ca site-ul tau este jos, dintr-o locatie, il reverifica din alt punct si abia dupa iti trimite e-mail ca este down.

De fapt, nici nu trebuia sa-mi spuna Uptime Robot ca blogul nu mi se incarca, deoarece s-a intamplat sa pice chiar cand scriam articole, fiind anuntat in interfata WordPress ca a fost pierduta conexiunea si chiar cand incercam sa-l accesez. Nu doar eu, ci si alti prieteni care au mai intrat pe aici.

Gandindu-ma ca setarile sunt cam la fel cum le aveam si la cealalta firma de hosting si acolo nu cadea cu lunile, poate doar cand mai dadeau ei cate un restart la server, mi-am indreptat privirea inspre firma mea de gazduire.

I-am intrebat de ce tot pica de atat de multe ori. S-au uitat ei pe acolo, au modificat unele lucruri, au inceput sa-l monitorizeze si ei, insa tot pica.

Pana la urma, un baiat de acolo mi-a spus ca a observat in .htaccess ca scriptul de redirect pe HTTPS nu este inchis. Pentru a redirectiona articolele pe HTTPS, dupa ce mi-am instalat certificatul SSL pe blog, folosesc cea mai rapida metoda, adica un script de redirect pus in .htaccess, care arata asa:

<IfModule mod_rewrite.c>

RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteCond %{HTTPS} !=on

RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

</IfModule>

Scriptul l-am luat de pe Internet, de la un baiat care il copiase de la firma lui de hosting, o firma destul de mare. Observasem si eu ca nu era inchis, adica lipsea “</IfModule>”, insa am zis ca poate asa o trebui sa arate.

Daca nu era inchis acolo, se inchidea la primul “</IfModule>” , iar printre el se bagau si regulile pluginului de cache W3 Total Cache, adica se facea o mare ciorba pe acolo. Probabil ca scriptul rula intr-o bucla infinita si d-aia aparea eroarea, atunci cand serverul web Apache ceda.

Am inchis scriptul si vad ca de trei zile nu a mai picat nici macar o singura data blogul. Cred ca de la asta era. Bine ca nu-i de la hosting, deoarece ma gandeam ca am plecat dintr-o parte si am ajuns in alta care este la fel de rea, platind si abonamentul pe un an de zile, trecand si cele 30 de zile in care imi puteam cere banii inapoi. Nu cred ca a fost de la hosting, iar baietii de acolo chiar si-au dat interesul sa-mi rezolve treaba.

Am observat ca nu a mai picat de trei zile, deoarece acum folosesc si alt serviciu de monitorizare uptime site, pe langa Uptime Robot, care imi verifica blogul din minut in minut si pe care doresc sa vi-l recomand.

Se numeste “Uptime Doctor”, iar faptul ca iti verifica blogul din minut in minut, pentru maxim cinci site-uri, este un mare plus, care in cele mai multe cazuri este oferit doar cu plata, nu gratis. Mai este buna si pentru faptul ca-ti trimite raport zilnic despre uptime-ul blogului, precum si lunar. In plus, nu am observat pana acum vreun fals-pozitiv.

uptime doctor monitorizare uptime site la minut

Lasand la o parte uptime-ul blogului si redirectul articolelor pe HTTPS, am observat ca nu mai functioneaza la fel de bine cache-ul, de cand am instalat SSL pe blog.

La test de viteza, realizat pe serverul pe Pingdom, serverul din Suedia, am observat ca blogul se incarca in aproximativ o secunda, in comparatie cu jumatate de secunda, pana sa pun SSL pe blog. Celalalt blog, care nu are SSL, se incarca in 500 de milisecunde, deci la fel ca inainte. Evident, aceste date sunt doar in extern, pe serverul din Suedia, pentru ca in Romania se incarca la fel de repede, nu sunt diferente majore.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *